24/2/21

Ένα ακόμα νεκρό προσφυγόπουλο στους άθλιους καταυλισμούς

Ένα ακόμα παιδάκι πλήρωσε με τη ζωή του τις άθλιες συνθήκες διαμονής των προσφύγων. Τη  νύκτα της Τρίτης 23/2/2021 γύρω στις 9.30 μμ ξέσπασε φωτιά στον καταυλισμό προσφύγων στο Χαραϊντίνι Θήβας. Το 6χρονο παιδάκι 7μελούς οικογένειας από το Ιράν ζούσε σε κοντέινερ και εκεί έχασε τη ζωή του. Η πυροσβεστική όταν έφτασε ήταν ήδη αργά και μάλιστα οι πρόσφυγες ήταν εξαγριωμένοι με την καθυστέρηση να φτάσει η βοήθεια, γιατί ήδη είχαν ανασύρει το παιδάκι χωρίς τις αισθήσεις του.  Οι συνθήκες που ξέσπασε η πυρκαγιά δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. 

Το γεγονός είναι ότι τα βραχυκυκλώματα στα κοντέινερ είναι συχνά, υπάρχει έλλειψη επαρκών χώρων, πολλοί αναγκάζονται είτε για θέρμανση, είτε για μαγείρεμα να χρησιμοποιούν φωτιά. Όλα συντελούν στο να είναι συχνά τα ατυχήματα και πολλά από αυτά να έχουν τραγική κατάληξη. 

Η στέγαση των προσφύγων σε κατοικίες με ανθρώπινες συνθήκες μέσα στις γειτονιές είναι επιτακτική πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα στα γκέτο και κολαστήρια που κρατούν φυλακισμένους τους πρόσφυγες. Να μπει τέρμα στην ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης.