Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

17/9/16

Ψήφισμα του Συντονισμού για τις διώξεις στην Τουρκία



ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων
 
Η κυβέρνηση του Ερντογάν συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις διώξεις αντιφρονούντων μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου, απολύοντας αυτή τη φορά 11.200 εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, μελών του Συνδικάτου Egitim Sen, με κατηγορίες για υποστήριξη στο φιλοκουρδικό κόμμα PKK, το οποίο ονομάζει τρομοκρατική οργάνωση. Οι απολύσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των διώξεων των πανεπιστημιακών που υπέγραψαν το κείμενο για την Ειρήνη στις αρχές του καλοκαιριού και καλούσε την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τη συνεχιζόμενη βία στις κουρδικές περιοχές. Είναι μαζικές εκκαθαρίσεις του τουρκικού κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών του, ενάντια στο λαϊκό και εργατικό κίνημα που αντιστέκεται στον ολοκληρωτισμό της τουρκικής κυβέρνησης.

Στο όνομα της «εθνικής απειλής» που για τον Ερντογάν συγκροτείται στο τρίπτυχο «υποστηρικτές του Γκιουλιεν- ΙSIS – ΡΚΚ», έχει οργανωθεί μια επιχειρήση εξολόθρευσης όσων δεν τάσσονται στη γραμμή του οδηγώντας σε ακραίο αυταρχισμό, ολοκληρωτισμό και φασισμό, για να φιμώσουν τους αγώνες και την αντίσταση, να φοβήσουν και να υποτάξουν τους εργαζόμενους και τον τούρκικο και κούρδικο λαό. Για τον Ερντογάν, τρομοκράτης είναι πλέον ακόμα και ο/η εκπαιδευτικός που πηγαίνει τους μαθητές βόλτες στο βουνό, γιατί έτσι λέει, προετοιμάζει τα παιδιά για ένταξη στο PKK!!! Αυτές τις ώρες, στην Τουρκία, διώκονται εκπαιδευτικοί  γιατί αγωνίστηκαν να μάθουν όλα τα παιδιά γράμματα, χωρίς να τα διαχωρίζουν ανάλογα με τη θρησκεία και την εθνικότητά τους, το φύλο και τη φυλή τους, γιατί στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών τους και δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους όταν οι βόμβες κατέστρεφαν σχολεία και άπλωναν παντού πόνο και αίμα, γιατί τόλμησαν να διαφωνούν με τον σουλτάνο Ερντογάν, γιατί αγωνίζονται συλλογικά για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία!

Εδώ να θυμίσουμε ότι το συνδικάτο των εκπαιδευτικών Egitim Sen έχει υπογράψει τη Διακήρυξη της Κεσσάνης, κοινή διακήρυξη φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς και τους πρόσφυγες που ζουν σε Ελλάδα και Τουρκία, μαζί με το Συντονισμό μας.
Τον Ιανουάριο του 2016 για πρώτη φορά εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες,  σύλλογοι του εργατικού, νεολαίστικου και λαϊκού κινήματος βρεθήκαμε στα σύνορα των δύο χωρών μας να διαδηλώνουμε από κοινού και στις δύο πλευρές του ποταμού Έβρου ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, στις σφαγές της κυβέρνησης Ερντογάν και του ISIS, στους πνιγμούς των προσφύγων στα νερά του Αιγαίου.

Ακόμα, τα Εκπαιδευτικά Σωματεία της Ελλάδας έχουν σχέσεις φιλίας, αγωνιστικής συνεργασίας και διεθνιστικής αλληλεγγύης από το παρελθόν με τα Συνδικάτα της Τουρκίας. Πρόσφατα, τον Φεβρουάριο του 2015, αποστολή εκπαιδευτικών βρέθηκε στην Τουρκία, στη Ροζάβα, στους καταυλισμούς των προσφύγων από το Κομπάνι μαζί με το Σωματείο Egitim Sen της Ούρφα.

 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς του Συνδικάτου Egitim Sen στους λαούς της Τουρκίας, στο δημοκρατικό, μαζικό και λαϊκό κίνημα, στην εργατική τάξη και στους αγωνιστές του εργατικού κινήματος που βρίσκονται αντιμέτωποι με μαζικές διώξεις, απολύσεις, απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα και κατάσχεση διαβατηρίων και συντασσόμαστε μαζί τους στο κάλεσμα για ανάπτυξη της πάλης σε όλη την περιοχή, για τις λαϊκές ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα, για απελευθέρωση από τα δεσμά του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.  Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις δυνάμεις του στην περιοχή, ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Δυναμώνουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών μας ενάντια σε κάθε δυνάστη και εξουσία που καταπιέζει τους εργαζόμενους και τους λαούς. Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ που στηρίζουν το τουρκικό καθεστώς με κάθε τρόπο, ενάντια στα συμφέροντα των λαών της περιοχής!

 Καλούμε:

·        τους εργαζόμενους στον τόπο μας, τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους υπογράφοντας ψηφίσματα συμπαράστασης, και να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα

·        τα Εκπαιδευτικά Σωματεία, καθώς και τη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ να εκδόσουν αντίστοιχα ψηφίσματα

   

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και θα νικήσει!