Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

25/4/20

Τρίτη 28/4, διαδικτυακή συζήτηση: "Πρόσφυγες-ισσες αντιμέτωποι-ες με την πανδημία και την αντιπροσφυγική πολιτική"

Η πανδημία βρήκε χιλιάδες πρόσφυγες και προσφύγισσες εγκλωβισμένους-ες μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς βασικά μέτρα κοινωνικής πρόνοιας και μέσα ατομικής προστασίας.

Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης κρατά έγκλειστο όλο τον προσφυγικό πληθυσμό, ανάμεσα τους και ευπαθείς ομάδες, σε απομακρυσμένες περιοχές στα σύνορα και στην ενδοχώρα χωρίς παροχή φαγητού, ασφαλούς στέγης και άμεσης πρόσβασης σε δομές υγείας.

Στην διαδικτυακή εκπομπή επικοινωνούμε με πρόσφυγες και προσφύγισσες, προβάλλοντας τη δική τους φωνή για τη ζωή τους μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εν μέσω πανδημίας, όπως και τα αιτήματα τους.

- Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση, τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν;
- Γιατί και πώς τίθεται υπό αίρεση το δικαίωμα στο άσυλο;
- Πώς αυτοοργανώνονται μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες;


Συζητάμε με μέλη συλλογικοτήτων, με αλληλέγγυους-ες και εργαζόμενες-ους στο χώρο της διάσωσης, της υγείας, της προστασίας και του ασύλου για:

- την δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.,
- τις διεκδικήσεις του κινήματος για τα δικαιώματα των προσφύγων και
- πώς μπορούμε να σταθούμε στο πλάι τους και να στηρίξουμε τον αγώνα τους;


Συλλογικότητες, σωματεία και φορείς μιλούν για τον κοινό αγώνα για το δικαίωμα ασύλου και ελευθερίας των προσφύγων-ιγισσών, κόντρα στις ρατσιστικές φωνές που κλείνουν δομές και σπέρνουν το ξενοφοβικό δηλητήριο στις γειτονιές μας.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί live στην σελίδα του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό στο fb και στο https://syprome.blogspot.gr την Τρίτη 28 Απριλίου, στις 20:00.