Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

30/4/20

Χωρίς μέτρα προφύλαξης από τη διάδοση του κορονοϊού στη Μαλακάσα

Έχουν φτάσει στο ΣΥΠΡΟΜΕ καταγγελίες από πρόσφυγες της Μαλακάσας, ότι παρά την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού στο στρατόπεδο το μόνο μέτρο που έχει παρθεί είναι η απαγόρευση εξόδου και η αστυνομική φρούρηση όλων. Καμιά πρόνοια για δημιουργία χώρων για καραντίνα των ασθενών, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τους άλλους πρόσφυγες και να μη μεταδίδουν τον ιό, όταν όλοι-ες υποχρεώνονται να ζουν υπερσυνωστισμένοι σε σκηνές και κοντέινερ. Επίσης, ότι ακόμα δεν έχουν γίνει μαζικά τεστ σε όλους και όλες, ώστε να εντοπιστούν όλοι οι φορείς είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε όχι. Καμιά μέριμνα για την επαρκή και σωστή διατροφή των προσφύγων και των νοσούντων. Αντίθετα, με τα μέτρα απαγόρευσης εξόδου και κυκλοφορίας έχει σταματήσει και η δυνατότητα να μπορούν να προμηθεύονται απέξω τα απαραίτητα για το φαγητό των παιδιών, των βρεφών και των ενήλικων.
Απαιτούμε άμεση φροντίδα για όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό με περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία για όσους έχουν συμπτώματα και καραντίνα στους ασυμπτωματικούς. Να γίνουν τεστ σε όλους-ες. Να μεταφερθούν όλοι-ες σε κατοικίες και κατάλληλα καταλύματα  σε κατοικημένες περιοχές. Να καταργηθεί το στρατόπεδο.