Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

13/4/20

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους εγκλωβισμένους στη Μαλακάσα

Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στις προσφύγισσες
Μαχητικός αγώνας ενάντια σε κράτος και κυβέρνηση.


Σε επικοινωνία που είχαμε με άτομα από το χώρο κράτησης προσφύγων και προσφυγισσών Μαλακάσα 2, ενημερωθήκαμε ότι οι 1200 άνθρωποι που ζουν εγκλωβισμένοι και σε καθεστώς καραντίνας, αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.

Είναι ακόμα μια εκδοχή της ανάλγητης και βαθιά ρατσιστικής πολιτικής που ασκεί διαχρονικά το ελληνικό κράτος εις βάρος του προσφυγικού/μεταναστευτικού πληθυσμού. Ευθύνη για τη δολοφονική πολιτική, σήμερα, έχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ενώ έχει λάβει ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ έχει μοιράσει δώρα εκατομμυρίων σε κλινικάρχες και καναλάρχες, έχει παρατήσει αβοήθητα και έγκλειστα χιλιάδες άτομα εν μέσω πανδημίας σε φρικιαστικές υπαίθριες φυλακές.

Δεν ξεχνάμε τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχουμε με τα καθάρματα αυτού του κόσμου. Τώρα Λογαριαζόμαστε. Δεν σταματάμε τη βοήθεια στα αδέρφια μας που στερούνται τα βασικά για την επιβίωση τους.

Αντίσταση - Αλληλεγγύη - Αυτοοργάνωση.

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε την Πέμπτη 16 Απριλίου από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ σε συγκέντρωση ειδών ανάγκης, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφέρουμε στη συγκεκριμένη δομή της Μαλακάσας. Η συγκέντρωση θα γίνει στο Φεμινιστικό Αυτόνομο Κέντρο για την Έρευνα (Αγίου Παντελεήμονος 7 β πλησίον σταθμού τρένου Βικτώρια και σταθμού μετρό Αττικής)

Τα είδη που χρειάζονται είναι τα εξής:

- Ρούχα για ενήλικες
- Ρούχα για παιδιά 1-15 ετών (υπάρχουν 360 παιδιά)
- Αντισηπτικά
- Χλωρίνη
- Σαπούνια
- Ατομικές κρέμες τύπου bepanthol
- Τζελ για τσιμπήματα
- Οδοντόκρεμες
- Οδοντόβουρτσες
- Σαμπουάν
- Αφρόλουτρο
- Σερβιέτες
- Χαρτί υγείας
- Γάντια
- Μάσκες
- Φρυγανιές
- Μπισκότα
- Μπάρες δημητριακών
- Τσάι
- Βρεφικό γάλα

Οι Μετανάστριες είναι Αδέρφια Ταξικά
Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Ποτέ και Πουθενά

Καμία Ανοχή