Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

23/4/20

Να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις των συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ


 Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας ανακοίνωσε την εξαίρεση 17 εργαζομένων από την ανανέωση της σύμβασης 629 συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου.   Πρόκειται για 17 από τους παλαιότερους και εμπειρότερους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου, ενεργά μέλη του Σωματείου, μεταξύ αυτών δε και της ίδιας της Προέδρου του.

Η εξαίρεση των 17 υπαλλήλων αποτελεί ρεβανσισμό του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και στοχοποίηση του σωματείου και της συνδικαλιστικής δράσης, που αφορά όλους. Η εκδικητική επιλογή του Υπουργείου είναι φανερή, γιατί πρόκειται για ένα σωματείο με συνεχείς αγώνες  για τα εργατικά δικαιώματα και με θέσεις για το νομικό καθεστώς και τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο προσφύγων. Έχει οργανώσει διαρκείς και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της ανανέωσης των εκάστοτε συμβάσεων στην κατεύθυνση της μονιμοποίησης, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με ίσα εργασιακά δικαιώματα. Προκήρυξε προειδοποιητική απεργία εργασίας για τις 23/4 και ομόφωνα απεργία διαρκείας από την Πέμπτη 23 Απριλίου, αν δεν γινόταν ανανεώσεις των συμβάσεων. Στη δράση του οφείλεται και η  ανανέωση των συμβάσεων των άλλων συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου. Οι εργαζόμενοι δεν εγκαταλείπουν την αλληλεγγύη!

Οι απολύσεις εν μέσω πανδημίας αποτελούν casus belli για όλους τους εργαζόμενους. Γιατί η Κυβέρνηση, που κατά τα άλλα καλεί τον ιδιωτικό τομέα να μην προβεί σε απολύσεις,  εκμεταλλευόμενη την απαγόρευση της ελεύθερης μετακίνησης και των συναθροίσεων, που έχει επίδραση στις δράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, προχωρά σε απολύσεις, σε γενικευμένες συνθήκες ανασφάλειας και εκτεταμένης ανεργίας.


Παράλληλα, με χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις ασύλου σε πρώτο βαθμό και χιλιάδες ανθρώπους που αναμένουν να καταγραφούν τα αιτήματά τους, η Υπηρεσία Ασύλου χρειάζεται όχι μόνο επιπλέον προσωπικό, αλλά και να συνεχίσει να αξιοποιεί το υπάρχον προσωπικό. Ενώ, και στην περίπτωση της Υπηρεσίας Ασύλου η ποσόστωση των Συμβασιούχων εργαζόμενων ανάμεσα στο συνολικό προσωπικό υπερβαίνει το 70%, σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, για ανακύκλωση της ανεργίας, μέσω διάφορων προγραμμάτων και συμβάσεων ορισμένου χρόνου.


ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.

· Καμία απόλυση συμβασιούχων, ούτε τώρα ούτε μετά!  Άμεση ανανέωση-παράταση των συμβάσεων για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων.

· Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω προγραμμάτων.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας!

· Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους.

· Προσλήψεις και στελέχωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

· Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων.
Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] στους δημόσιους φορείς.


23/4/2020


ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. –Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό

https://syprome.blogspot.com


Δείτε Βίντεο με δήλωση μέλους του ΔΣ του σωματείου από την κινητοποίηση στο Υπουργείο στις 23/4/2020 του σωματείου Συμβασιούχων