Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

20/4/16

Κλήση του Π. Αντωνόπουλου-Ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες


 Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων

Σε ακραίο αυταρχικό κατήφορο οδηγείται με γοργούς ρυθμούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εφαρμόσει απρόσκοπτα και χωρίς ενοχλητικές παρεμβολές τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υπέγραψε και η ίδια.
Υπηρετώντας τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, Ε.Ε., αντιδραστικού κατεστημένου η ασφάλεια Λιμενικού κάλεσε σε προκαταρκτική εξέταση, με βάση εισαγγελική παραγγελία, τον εκπαιδευτικό συνδικαλιστή Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, μέλος του ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ και του ΔΣ του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ, με κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και για διέγερση. Προφανώς, η κλήση σχετίζεται με την ανακοίνωση του Συντονισμού, που μοιράζεται στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά για τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και για τα δικαιώματά τους η οποία έγραφε αριθμό τηλεφώνου του Συντονισμού, που ήταν στο όνομα του. Αποτελεί συνέχεια της ενοχρηστρωμένης επίθεσης συκοφαντιών και διαστρεβλώσεων από την Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού και από συστημικά ΜΜΕ και της στοχοποίησης των αλληλέγγυων που δεν ακολουθούν τις κυβερνητικές κατευθύνσεις. 
Η κλήση σε απολογία είναι μια ακόμα απόδειξη του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και της προσπάθειας της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει και να φιμώσει το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
 Η εξήγηση είναι απλή και σαφής: Η ελληνική κυβέρνηση βιάζεται να εφαρμόσει την επαίσχυντη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία που περιλαμβάνει απελάσεις, επαναπροωθήσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακίσεις και απαγορεύσεις. Όλα αυτά δεν μπορούν να βρουν συναίνεση από τον εργαζόμενο κόσμο και τη νεολαία σε καθεστώς ανάπτυξης της αλληλεγγύης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Μόνο κάτω από τη σιδηρά μπότα του ολοκληρωτισμού μπορεί να υπερισχύσει η απανθρωπιά της καταστολής των ανθρώπων που σώθηκαν από το θάνατο και ξέφυγαν από τις βόμβες του πολέμου.
Η συκοφάντηση, η διαστρέβλωση, ο εκφοβισμός είναι η μέθοδος. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα απονομιμοποίησης της αλληλέγγυας δράσης για να μπορούν να απαγορεύουν την είσοδο από τις πόρτες των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ώστε να μην υπάρχει καμία επαφή του κινήματος με τους πρόσφυγες.
Ιδιαίτερα όμως, τους ενοχλεί η συνολική δράση του Συντονισμού και των άλλων Πρωτοβουλιών και Συλλογικοτήτων που δρουν για το Προσφυγικό, οι κοινές συνελεύσεις και διαδηλώσεις προσφύγων και ντόπιων εργαζόμενων και νεολαίας. Η δράση που ξεπερνά τα όρια της φιλανθρωπίας και παίρνει χαρακτηριστικά κοινής δράσης και διεκδίκησης ενάντια στον πόλεμο και τη φτώχεια που γεννά η καπιταλιστική κρίση, για ανοιχτά σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες, για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ίσα δικαιώματα, μπαίνει στο στόχαστρο κυβέρνησης και ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή που αφήνουν και πάλι ανεξέλεγκτη τη δράση της Χρυσής Αυγής, που ευννοούν με την προπαγάνδα τους ξενοφοβικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις, κλιμακώνουν την επίθεση σε αγωνιστές και κινήματα.
Αυτοί που υπογράφουν τα Μνημόνια εναντίον του εργαζόμενου λαού μας, που χαρίζουν τα λιμάνια στην COSCO, και φέρνουν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν Μνημόνια εναντίον των Προσφύγων-Μεταναστών και διώκουν την αλληλεγγύη.
Χτυπούν λάθος πόρτα! Ο Παύλος Αντωνόπουλος δεν είναι μόνος! Το κίνημα αλληλεγγύης δεν τρομοκρατείται και δεν υποστέλλει τις σημαίες της ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης, του κοινού αγώνα με τους πρόσφυγες και μετανάστες!