Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

14/4/16

Συζήτηση 15/4 και συγκέντρωση 16/4 στους Αγ. Αναργύρους για Πόλεμο και Πρόσφυγες



ΟΧΙ στον ΠΟΛΕΜΟ στη ΣΥΡΙΑ -  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ανοιχτή συζήτηση Παρασκεύη 15 Απρίλη  7:30μμ «Πευκώνας»


Συγκέντρωση Σάββατο 16 Απριλη 11.30 Πλατεία Αγίων Αναργύρων


Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια. διαμορφώνεται  όλο και πιο επικίνδυνα για τους λαούς, Ο πόλεμος και οι βομβαρδισμοί των ιμπεριαλιστών  στη Συρία -παρά τις προσωρινές υφέσεις- συνεχίζονται, σκορπώντας τον τρόμο, το θάνατο, την καταστροφή και την προσφυγιά.

Μέρα με τη μέρα, ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών στη  γύρω  περιοχή αλλά και στη χώρα μας οξύνονται και μαζί με αυτούς εκδηλώνονται και κάθε λογής τυχοδιωκτισμοί από τις ντόπιες αστικές τάξεις και τα καθεστώτα της περιοχής.Η προοπτική είναι ακόμη πιο δυσοίωνη, καθώς μετά από το δολοφονικό χτύπημα στις Βρυξέλλες αναμένεται η ακόμη πιο σφοδρή απάντηση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, με νέες εκατόμβες νεκρών και με νέα καραβάνια προσφύγων, πάλι με πρόσχημα «την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».

Την ίδια στιγμή η κρατική καταστολή και η κρατική τρομοκρατία οξύνεται στις χώρες της ΕΕ και στην Ελλάδα κόντρα στους πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και στο ντόπιο «εχθρό λαό». Σ΄ αυτή την κατεύθυνση είναι η απαράδεκτη νομικά και ηθικά καταδίκη μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, επειδή η Επιτροπή κατήγγειλε «καψώνια» σε κάποιο στρατόπεδο. Επίσης στην ίδια κατεύθυνση είναι και η στοχοποίηση κάθε διαφορετικής φωνής που καταδικάζει την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης και στέκεται ουσιαστικά αλληλέγγυα προβάλλοντας το κοινό συμφέρον όλων των εργαζομένων ενάντια στην αυξανόμενη εκμετάλλευση από τα αφεντικά, τους οποίους συμφέρει η διαμόρφωση από πρόσφυγες-μετανάστες ενός στρώματος εργατών διπλά και τριπλά εξαθλιωμένων.

Σε αυτό το ζοφερό και επικίνδυνο σκηνικό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ντόπια άρχουσα τάξη φέρνουν τεράστιες ευθύνες. Γιατί συνεχίζουν να διευκολύνουν τη δολοφονική δράση των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών με τη λειτουργία των νατοϊκών βάσεων.

Γιατί επέτρεψαν την παρουσία του νατοϊκού στόλου στην περιοχή του Αιγαίου, παρουσιάζοντάς τον ως λύση για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί παράγοντα όξυνσης των αντιθέσεων και πηγή νέων εντάσεων στην περιοχή.

 Γιατί νομιμοποιούν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, τις αντιδραστικές συμφωνίες της ΕΕ για το προσφυγικό, τις μαζικές απελάσεις τους, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η συμφωνία, η  οποία περιλαμβάνει την επαναπροώθηση στην Τουρκία τους «παράτυπους»  μετανάστες, όπως τους βαφτίζει η συγκεκριμένη συμφωνία.  Όσοι φτάνουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά θα διαχωρίζονται σε πρόσφυγες και μετανάστες με διαδικασίες εξπρές.

Γιατί παράλληλα με τα παρακάλια προς τους ιμπεριαλιστές, δεν διστάζει να εφαρμόζει μία τυχοδιωκτική πολιτική είτε προτείνοντας τη δημιουργία νέας νατοϊκής βάσης στην Κάρπαθο είτε ενισχύοντας τη συνεργασία με το αντιδραστικό, φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ κ.λπ.

Η μόνη αισιόδοξη  εξαίρεση μέσα σε αυτό το αντιδραστικό τοπίο αποτελεί η πηγαία και μαζική έκφραση της αλληλεγγύης του λαού μας σε πρόσφυγες και μετανάστες. Αλληλεγγύη που έχει συμβάλει και στην περιθωριοποίηση των φασιστικών και ρατσιστικών κηρυγμάτων που εκπορεύονται από διάφορες συστημικές πλευρές.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αυτή η σπουδαία έκφραση της λαϊκής αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες πρέπει να ενισχυθεί αλλά και να αποτελέσει το έδαφος για την ανάδειξη της μόνης κατεύθυνσης διεξόδου: της ανάπτυξης ισχυρού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

ü ΑΣΥΛΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ!

ü ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ!

ü ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!

ü ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΝΓΚΕΝ, ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 1&2 ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ 17 ΣΗΜΕΙΏΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ»!

ü ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, Η FRONTEX, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

ü ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ! ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!

ü ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ