Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

13/4/16

Κάλεσμα σε Πανθεσσαλικό Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο στις 16/4 από τη σύσκεψη συλλογικοτήτων κι αλληλέγγυων στα Τρίκαλα

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11.4. ανοικτή σύσκεψη συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων, αγωνιστών/στριών κι αλληλέγγυων, μετά από πρωτοβουλία του Συντονισμού για την αλληλεγγύη στους μετανάστες και την αντιπολεμική δράση.
Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο προσφυγικό και η ανάγκη σύνδεσης της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με την αντιπολεμική δράση, καθώς και οι προηγούμενες δράσεις και παρεμβάσεις, όπως το διήμερο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες κι αντιπολεμικής δράσης που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα και οι παρεμβάσεις στο στρατόπεδο του Κουτσόχερου.
-Αποφασίστηκε η συμμετοχή στο Πανθεσσαλικό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το Σάββατο 16 Απριλίου στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 11π.μ. με κατάληξη την 1η Στρατιά, και στη συνέχεια στην παρέμβαση στο στρατόπεδο του Κουτσόχερου.
-Τονίστηκε η αναγκαιότητα να μεταφερθούν στο στρατόπεδο του Κουτσόχερου τα είδη πρώτης ανάγκης που συλλέχθηκαν για τους πρόσφυγες και παραμένουν στη διάθεση του Δήμου, όπως και αναγκαιότητα για αναζήτηση κι εύρεση χώρων και δομών κατάλληλων για τη φιλοξενία και εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή μας. Δομών ανοικτού τύπου και για τους πρόσφυγες και στους αλληλέγγυους/ες κι εντός του αστικού ιστού.
Προς την κατεύθυνση αυτή, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Δημοτική Αρχή.
- Προτείνεται προς όλες τις συλλογικότητες και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης της Θεσσαλίας, η διοργάνωση συναυλιών αλληλεγγύης με ταυτόχρονη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
- Διεκδικούμε προστασία των προσφύγων, άσυλο για όλους, να ανοίξουν τα σύνορα. Ελευθερία, δικαιώματα, σίτιση, στέγαση για όλες και όλους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
13.4.2016