Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

1/4/16

Ενημέρωση από το Λιμάνι



Συνεχίζεται η «επιχείρηση» της κυβέρνησης να απομακρύνει πρόσφυγες από τον Πειραιά που ξεκίνησε την Πέμπτη 31/3 στέλνοντας πούλμαν, κυβερνητικούς υπαλλήλους και διάφορους πρόθυμους που υπόσχονται ότι οι μετακινήσεις θα γίνουν προς καλύτερους χώρους. Οι πρόσφυγες είναι δύσπιστοι και δεν πείθονται εύκολα να μπουν στα πούλμαν.

Η «επιχείρηση» σήμερα, Παρασκευή, πήρε πιο πιεστικά με απειλητικά, εκβιαστικά και βίαια χαρακτηριστικά. Περίπου 50 λιμενικοί ανέλαβαν έργο και έμπαιναν ακόμα και μέσα στις σκηνές των προσφύγων και τους φώναζαν να μπουν στα πούλμαν.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι πρώτοι πρόσφυγες κατευθύνθηκαν προς την Κυλλήνη, που οι συνθήκες θα ήταν καλύτερες από το Λιμάνι, αλλά αντί 38 οικογένειες που ήταν τα δωμάτια, στάλθηκαν 100 οικογένειες (περίπου 350 άτομα) και καλέστηκαν να μείνουν ανά 2-3 οικογένειες στον ίδιο χώρο. Ο ίδιος ο δήμαρχος δήλωσε ότι τώρα θα αναγκαστούν να βάλουν σκηνές στον περιβάλλοντα χώρο, για να μείνουν οικογένειες και να χρησιμοποιούν μετά τους χώρους υγιεινής όσων μείνουν στους στεγασμένους χώρους.

Οι πρόσφυγες που στάλθηκαν στον Κατσικά της Ηπείρου, όταν έφτασαν εξοργίστηκαν
με το χώρο και την απομακρυσμένη τοποθεσία.   

Σύμφωνα με την κυβέρνηση 5.350 μένουν στον Περαιά σήμερα, ενώ έφυγαν  από χθες 631  προς Ηλεία, Πιερία και Ηλεία και σήμερα μόνο 72 προς Κατσικά γιατί οι πρόσφυγες αρνούνται.  

O Eλαιώνας και ο Σκαραμαγκάς είναι οι χώροι που οι κυβερνητικοί λένε ότι θα δημιουργήσουν για να μεταφερθούν πρόσφυγες από το Λιμάνι.