Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

19/3/17

Αντιρατσιστική πορεία στα Τρίκαλα και αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων για τις 18/3
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες! Καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας, των μνημονίων, της υλοποίησης της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας.
Το Σάββατο 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική, αντιπολεμική, αντιρατσιστική, αντικυβερνητική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης. Η πορεία συνδυάστηκε με την έμπρακτη αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής που εκφράσθηκε στο πρόσωπο της αναπληρώτριας υπουργού ανεργίας και ελαστικής εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, η οποία επισκεπτόταν το δημαρχείο της πόλης υπό την προστασία δεκάδων αστυνομικών, κλούβας, ασφαλιτών και τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι προκλητικά έπαιζαν τον ρόλο του γενικού επιβλέποντα της όλης αστυνομικής επιχείρησης.
Η πορεία ολοκληρώθηκε, μετά από την παρέμβαση στο δημαρχείο, με συνθήματα υπέρ των προσφύγων και κατά του πολέμου, του ρατσισμού και της φτώχειας.
·         «Εκεί βομβαρδισμένοι, εδώ φυλακισμένοι, οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι»
·         «Δεν φταίνε οι μετανάστες για την ανεργία, φταίνε η κυβέρνηση και η εργοδοσία»
·         «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών»
·         «Ευρώπη του πολέμου και του ρατσισμού, αυτό είναι το πρόσωπο του καπιταλισμού».
Συνεχίζουμε με αγώνες ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και του ΝΑΤΟ, ενάντια στον πόλεμο και τη φτώχεια, τον ρατσισμό και τον φασισμό. Την επόμενη Κυριακή 26/3 στις 11:00 πμ. στο Μουσείο Τσιτσάνη, καλούμε στην ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής» με ομιλητή, τον συνήγορο πολιτικής αγωγής, Θανάση Καμπαγιάννη.