Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

7/3/17

Διαμαρτυρία προσφύγων στον Ελαιώνα

Πρόσφυγες ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης διαμαρτυρία στον Ελαιώνα πτέρυγα Γ', με άρνηση παραλαβής φαγητού από την εταιρεία κέττεριγκ που έχει αναλάβει τη σίτισή τους. 
Δεν επέτρεψαν στην εταιρία κέτερινγκ (InterCatering - http://www.intercatering.gr/en/ & https://www.facebook.com/intercatering/) να μπει και να ξεφορτώσει.
Το ίδιο θα έκαναν και το βράδυ (ήδη είπαν στους υπαλλήλους να μην έρθουν καν) και μέχρι να "αλλάξει κάτι". Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι το χθεσινό φαγητό, όπου όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η συγκεκριμένη εταιρία έφερε μουχλιασμένα τυριά και γενικά επικίνδυνες μερίδες φαγητού. 
Επιτροπή προσφύγων παρέδωσε χαρτί με τα αιτήματά τους στον υπεύθυνο του υπουργείου, ο οποίος δήλωσε ότι "στηρίζει τα αιτήματά τους".
Τα προβλήματα που θέτουν αφορούν την ποιότητα του φαγητού (χάλια όλα, τρεις μέρες το ίδιο φαγητό, ελλείψεις σε βασικά πχ αραβικές πίτες, γάλατα κλπ).
Αίτημά τους να αλλάξει η εταιρία κέτερινγκ. Επιτροπή προσφύγων μας παρέδωσε τα αιτήματά τους που δημοσιεύουμε και μας έδειξαν τα επικίνδυνα φαγητά που παρέδωσε η εταιρεία την προηγούμενη μέρα. 
Στηρίζουμε την κινητοποίησή τους. Οι πρόσφυγες δεν είναι μόνοι.

Παρακάτω η μετάφραση του κειμένου τους και περισσότερες φωτογραφίες



Τα υπάρχοντα προβλήματα γύρω από το φαγητό στο καμπ του Ελαιώνα είναι:
1.       Το ψωμί  μόνιμα δεν είναι καλό και μερικές φορές είναι ληγμένο.
2.       Το γάλα είναι μόνιμα σε έλλειψη και δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα
3.       Το κρουασάν πολύ άσχημο και δεν τρώγεται
4.       Το φαγητό ήταν για τρεις μέρες το ίδιο μεσημέρι και βράδυ
5.       Το τυρί ληγμένο.

Εμείς ζητάμε να αλλαχτεί η εταιρεία (κέτεριγκ) που μας μοιράζει το φαγητό επειδή δεν έχουμε πλέον εμπιστοσύνη. Εμείς οι πρόσφυγες δεν θέλουμε αυτή την εταιρεία.
Έχουμε εμπιστοσύνη σε εσάς ότι είστε διατεθειμένοι να βοηθήσετε τους πρόσφυγες και σας ευχαριστούμε επειδή ξέρουμε ότι προσπαθείτε να κάνετε το καλύτερο για εμάς.