Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

25/3/17

Σε κλουβί υποδέχονται τους νέους πρόσφυγες στη ΒΙΑΛ

Πρόκειται για έναν χώρο εντός της ΒΙΑΛ ο οποίος χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους που έχουν μόλις φτάσει στο νησί, τις νέες αφίξεις. Αφού έχουν μεταφερθεί από το χώρο του λιμενικού στη ΒΙΑΛ παραμένουν μέσα σε αυτά τα κλουβιά έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής τους από την Frontex και την Αστυνομία.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ανθρώπους πολύ ταλαιπωρημένους από το ταξίδι οι οποίοι αναγκάζονται να παραμένουν για πάρα πολλές ώρες κλεισμένοι μέσα στο κλουβί διότι η καταγραφή είναι μία πολύ χρονοβόρα διαδικασία. Συχνά οι άνθρωποι εξαντλημένοι κοιμούνται εκεί για ώρες. Έχει υπάρξει περίπτωση όπου η καταγραφή διεκόπη και την συνέχισαν την επομένη μέρα, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αποκοιμηθούν μέσα στο κλουβί, ανάμεσά τους έγκυες γυναίκες και ασυνόδευτα παιδιά.


Υ.Γ. Τις τελευταίες 10 μέρες έχουν φτάσει στο νησί περίπου 400 άτομα. Ήδη η ΒΙΑΛ είναι ασφυκτικά γεμάτη και στη Σούδα ξαναμπήκαν σκηνές.