Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

14/3/17

Καταγγελία του Συντονισμού για την εκκένωση της κατάληψης στέγασης προσφύγων στην Αλκιβιάδου: Αναλγησία και κυνηγητό απέναντι στους πρόσφυγες από την κυβέρνηση

Καταγγέλλουμε την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής, τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/3 όπου με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εισέβαλαν στη βίλα Ζωγράφου και στο χώρο του εγκαταλελειμμένου Δρακοπούλειου της οδ. Αλκιβιάδου στο Κέντρο της Αθήνας. Στην κατάληψη στέγης προσφύγων συνέλαβαν 127 Σύριους πρόσφυγες που κοιμόντουσαν μέσα, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά. Τους οδήγησαν στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη όπου τους κράτησαν μέχρι αργά τα νύκτα, ενώ συνεχίζουν την κράτηση για 7 από αυτούς που δεν είχαν χαρτιά.



Ο Υπουργός Τόσκας με μια μνημειώδους υποκρισίας δήλωση, είπε ότι ο λόγος της βίαιης εκκένωσης του κενού κτιρίου, που είχαν βρει καταφύγιο οι πρόσφυγες ήταν ότι θέλει ο Ερυθρός Σταυρός να το χρησιμοποιήσει για τη στέγαση ανήλικων προσφυγόπουλων και ότι οι επιχείρηση είναι δικαιολογημένη, γιατί οι πρόσφυγες «έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους».


Πόση υποκρισία και κυνισμός!

- Ο Ερυθρός Σταυρός είχε εγκαταλείψει καιρό τώρα το κτίριο, ενώ εκατοντάδες ασυνόδευτα προσφυγόπουλα εδώ και μήνες είναι χωρίς φροντίδα μέσα στους καταυλισμούς.

- Ο Ερυθρός Σταυρός και το κράτος έχουν δεκάδες άδεια κτίρια και υποδομές για να μεριμνήσουν για τη στέγαση των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, και των ασυνόδευτων μητέρων με παιδιά και όλων των ευάλωτων ομάδων, που βρίσκονται στους καταυλισμούς και τα στρατόπεδα χωρίς φροντίδα, είτε είναι ακόμα και άστεγοι.

- Κυβέρνηση και ΕΕ τροφοδοτούν με εκατομμύρια ευρώ τις κακόφημες ΜΚΟ και διάφορους «φιλάνθρωπους» διεθνείς οργανισμούς για τους πρόσφυγες υποτίθεται και ταυτόχρονα οι πρόσφυγες εκδιώχνονται από εκεί που βρήκαν στέγη δωρεάν μόνο και μόνο γιατί δεν ήταν κάτω από τη σκέπη κάποιας ΜΚΟ!

- Οι πρόσφυγες, αντί μετά να μεταφερθούν σε κάποιο «οργανωμένο χώρο», όπως διέδιδαν τα κυβερνητικά επιτελεία, μεταφέρθηκαν αργά τη νύχτα στην πλ. Ομόνοιας.

- Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επιλέγει να μην έχει καν δημόσιες υπηρεσίες για να φροντίζουν για το που και πως θα στεγαστούν οι πρόσφυγες είτε πρόκειται για μόνιμη είτε για προσωρινή διαμονή. Έχει αναθέσει όλη την ευθύνη στις ΜΚΟ και παραπέμπει σε αυτές για πληροφορίες και τακτοποίηση.

- Η πολιτική της κυβέρνησης είναι η συγκέντρωση και ο εγκλωβισμός των προσφύγων σε στρατόπεδα, απομονωμένα και μακριά από τον αστικό ιστό. Οι καταυλισμοί μέσα στον αστικό ιστό είναι ανεπαρκείς, ακατάλληλοι και λειτουργούν ως γκέτο.

Υπουργείο Καταστολής και Υπουργείο Αντιπροσφυγικής πολιτικής αλληλοσυμπληρώνονται στην ρατσιστική επίθεση απέναντι στα θύματα των πολέμων και της φτώχιας.

Εμείς θα παλέψουμε μαζί, Έλληνες και πρόσφυγες για τα δικαιώματά μας στη ζωή, την ελευθερία, τη δημοκρατία, τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλες και όλους.

14/3/2017

 
φωτογραφίες Μάριος Λώλος