Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

14/3/17

Τραπεζοϋπάλληλοι καλούν στις 18/3         ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Εθνικής Τράπεζας
                                             
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες!

Έξω ο φασισμός και ρατσισμός από σχολεία και χώρους δουλειάς!«Κέντρα υποδοχής», δομές «φιλοξενίας» προσφύγων, «Ανοιχτό Σχολείο» για τα προσφυγόπουλα είναι μερικοί από τους ευφημισμούς που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα συστημικά ΜΜΕ για να περιγράψουν την αντιμετώπιση που επιφυλάσσουν στους περίπου 60.000 πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας. Οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας του πολέμου, των διακρίσεων και της φτώχειας, με κίνητρο άλλοι την επιβίωση και άλλοι μια καλύτερη ζωή, αντιμετωπίζονται σαν πρόβλημα οι ίδιοι, και όχι οι συνθήκες που τους οδήγησαν στη φυγή.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας επισκέφτηκε στις αρχές του Φλεβάρη το Ελληνικό, θορυβημένος από την είδηση ότι κάποιοι κάνουν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, και αυτό που βρήκε να δηλώσει ήταν «Αν τους αρέσει. Αν δεν τους αρέσει να πάνε αλλού». Λίγες μέρες νωρίτερα ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωνε από την Μόρια ότι δεν μπήκε στον καταυλισμό (απλώς «ξεναγήθηκε» εξωτερικά) γιατί αν έμπαινε «θα έπρεπε να συνοδεύεται από δυο διμοιρίες αστυνομικών». Οι πρόσφυγες λοιπόν οφείλουν να υπομένουν αδιαμαρτύρητα γιατί υπάρχουν και χειρότερα αλλά είναι και εγκληματικά στοιχεία που η επαφή μαζί τους καθιστά απαραίτητη την παρουσία της αστυνομίας. Κι όλα αυτά από εκπροσώπους του αστικού κράτους που ονειρεύονται να κάνουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή κομμάτι του δημοκρατικού τόξου.

Η πολιτική του κράτους αποδεικνύεται εγκληματική σε κάθε επίπεδο. Δεν μπορεί να μας αφήνουν αδιάφορους οι θάνατοι προσφύγων στους καταυλισμούς, με πρόσφατο αυτόν ενός βρέφους 2 μηνών στη Ριτσώνα, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, η διαβίωση χιλιάδων ανθρώπων σε σκηνές μέσα στα χιόνια! Έχοντας εκχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τη στέγαση, σίτιση, εκπαίδευση και υγεία των προσφύγων σε ιδιωτικές εταιρείες και ΜΚΟ, το κράτος αφήνει στην τύχη τους αυτούς που έχουν περισσότερο από κάθε άλλον ανάγκη τα βασικά κοινωνικά αγαθά.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Ασύλου υπολειτουργεί παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων, από τους οποίους οι 370 περίπου εργάζονται με το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έχουν έρθει πρόσφατα αντιμέτωποι με καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους!

Η αλληλεγγύη προς τους μετανάστες χωρίς χαρτιά είναι ταυτόχρονα ο αγώνας μας για χειραφέτηση όλης της εργατικής τάξης. Είμαστε αντίθετοι στους πολέμους που υπηρετούν τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ισχυρών και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους ανθρώπους που υφίστανται τα αποτελέσματα από τους οικονομικούς τους ανταγωνισμούς.  Είναι ταξικά αδέρφια μας οι μετανάστες που έρχονται να βρουν μια δουλειά από χώρες με ακραία φτώχεια, και υφίστανται εκμετάλλευση, είμαστε εμείς οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που φεύγουν από τον τόπο τους εξαιτίας πολέμων.

Να υψώσουμε τείχος απέναντι στους φασίστες ναζιστές χρυσαυγίτες, που δεν διστάζουν να επιτίθενται με χυδαιότητα απέναντι στη μάνα του δολοφονημένου Φύσσα, με τις πλάτες της αστυνομίας στο δικαστήριο, που μπουκάρουν στα σχολεία στο Πέραμα και στο Ωραιόκαστρο βρίζοντας προσφυγόπουλα μικρά παιδιά, αλλά μπροστά στους Έλληνες εφοπλιστές στέκονται σούζα. Ακριβώς στο Πέραμα όπου αναπτύσσουν την αντεργατική φασιστική τους δράση…

Η θέση των προσφύγων είναι μέσα στην κοινωνία μας και όχι σε κέντρα κράτησης.

 Στις φωνές του μίσους και στην καλλιέργεια της αδιαφορίας απαντάμε με τα δικά μας προτάγματα:

·      Κανένας πρόσφυγας χωρίς στέγη. Να οργανωθεί η εγκατάστασή τους σε κτίρια μέσα στον οικιστικό ιστό και να παραχωρηθούν άμεσα από την Τράπεζα χώροι που δεν χρησιμοποιούνται και μπορούν να μετατραπούν σε κατοικίες. Το κόστος να καλυφθεί εξολοκλήρου από την Τράπεζα. Να παραχωρηθούν επιτέλους και οι κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ για λίγο διάστημα σε οικογένειες προσφύγων, όπως είχαμε προτείνει ήδη από το 2015, και θα είχαμε γλιτώσει θανάτους.

·      Φοίτηση των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά. Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας και όχι μέσω ΜΚΟ.

·      Χορήγηση εγγράφων. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χορήγησης εγγράφων για να ενταχθούν απρόσκοπτα οι πρόσφυγες στην κοινωνική ζωή του τόπου μας. Πρόσβαση στην αγορά εργασίας και στο σύστημα υγείας. Ένταξη των μεταναστών στα σωματεία μας. 

·      Καταπολέμηση του φασισμού και ρατσισμού. Να απομονώσουμε τη Χρυσή Αυγή και τα παρακλάδια της από κάθε γειτονιά, κάθε σχολείο και χώρο δουλειάς. Καμία ανοχή στους φασίστες. Μαζική συμμετοχή μας σε αντιπολεμικές-αντιφασιστικές πορείες και διαδηλώσεις με επικείμενη αυτήν της 18ης Μάρτη.Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους συναδέλφους, τις εργατικές συλλογικότητες, τα σωματεία, σε έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, σε αντιφασιστική δράση μέσα στους χώρους δουλειάς.ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

 ΟΜΟΝΟΙΑ, στις 3.00 και πορεία Βουλή-γραφεία ΕΕΣτη διεθνή ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας/ Να ακυρωθεί η συμφωνία της ντροπής ΕΕ – ΤουρκίαςΜάρτης 2017


 6980925499, 6974861242, 6948788704, 2103388783, 18783, 19923, 74306, 83908