Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

20/3/17

Καταγγελία για νέα απαγόρευση εισόδου στο Ελληνικό



Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων


Καταγγελία για τις συνεχιζόμενες απαγορεύσεις εισόδου στο camp του Ελληνικού

Για μία ακόμα φορά, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εμπόδισαν την είσοδο εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων από το Συντονισμό για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό στο camp του Ελληνικού! Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 15/3,  στις 6.00 το απόγευμα συλλογικότητες του Συντονισμού επισκέφτηκαν τον καταυλισμό του Ελληνικού για να ενημερώσουν τους πρόσφυγες σχετικά με τη διαδήλωση στις 18 Μάρτη και να τους καλέσουν να συμμετέχουν σε αυτή.


Βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις, που χρησιμοποιώντας ακόμα και αυτοκίνητα της αστυνομίας, παρατάχτηκαν μπροστά και έκλεισαν την είσοδο για τους χώρους του Χόκεϋ και του Μπέιζμπολ, εμποδίζοντας και απαγορεύοντας την επικοινωνία με τους πρόσφυγες.



Είναι απολύτως φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταστρατηγεί ακόμα και τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, και την ενημέρωση.



Καταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη αυτή ρατσιστική και βαθιά ολοκληρωτική πολιτική. Δηλώνουμε ότι το κίνημα με αποφασιστικό τρόπο θα σπάσει στην πράξη τις απαγορεύσεις, όπως το έκανε προηγούμενες φορές ως τώρα και στο Ελληνικό.



17/3/2017