Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

22/3/17

Χαιρετισμός της Ντίνας Ρέππα εκ μέρους του ΣΥΠΡΟΜΕ στη συγκέντρωση 18/3




Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να ενώνουμε τη φωνή μας, Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία, για να ενώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στη φασιστική και ρατσιστική τρομοκρατία, για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα σε ζωή αξιοβίωτη, ενάντια στη σύγχρονη δουλεία του πολέμου και της φτώχειας.
Θέλουμε μέσα απ’ αυτή τη συγκέντρωση να υψώσουμε την πάλη μας, τείχος ενάντια  στο δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού, ενάντια στις επιθέσεις απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια  στους αγωνιζόμενους αυτής της κοινωνίας.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι τα θύματα των οικονομικών και στρατιωτικών πολέμων και ανελέητων ανταγωνισμών του κεφαλαίου, των διεθνών πολιτικών και οικονομικών οργανισμών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ρωσίας, καθώς και των κρατών που τα εκπροσωπούν, την εποχή της πιο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.
Τους λαούς τους μακέλεψαν και τους μακελεύουν για τα κέρδη τους! Οι σύγχρονοι μακελάρηδες, έχουν πολλά πρόσωπα.
Όλοι βγαλμένοι από την ίδια μήτρα. Όλοι παιδιά κι αδέλφια του ίδιου κολασμένου καπιταλισμού της εποχής της κρίσης.
Το ένα πρόσωπο είναι ο πόλεμος με βόμβες και όπλα. Το άλλο πρόσωπο είναι η Ελλάδα των μνημονίων και η ΕΕ της κρίσης. Και τα δυο πρόσωπα είναι μέρος του ίδιου κοινωνικού πολέμου που μαίνεται με πολλά πρόσωπα και σε πολλά μέτωπα με τον ίδιο όμως παρανομαστή, την πιο βαθιά κρίση που γνώρισε ποτέ το σύστημα!
Αυτοί οι κατατρεγμένοι είναι η τάξη μας. Είμαστε εμείς. Είμαστε από την ίδια όχθη. Εκείνους τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση ο πόλεμος από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, εμάς μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση οι πολιτικές της ΕΕ, του ΔΝΤ, των τραπεζών, των εργοδοτών, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των κυβερνήσεων που ψήφισαν και  εφάρμοσαν μνημόνια, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού. Κι οι δυο μας είμαστε βάρος για ένα σύστημα που ζει από το κέρδος.
Την ίδια στιγμή ο πόλεμος μαίνεται ανενόχλητος!
Η ΕΕ κρατά ερμητικά κλειστά τα σύνορά της και υπογράφει μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη συμφωνία με την Τουρκία για να εγκλωβίσει τους σύγχρονους ικέτες, τους πρόσφυγες, στις εμπόλεμες ποεριοχές!
Οι ΝΑΤΟικές φρεγάτες κάνουν βόλτες στο Αιγαίο και οι πρόσφυγες συνεχίζουν να θαλασσόπνίγονται στα νερά του αβοήθητοι!
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βασικόςυπερασπιστής της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, κλείνει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους καταδικάζει να ζουν σε άθλιες συνθήκες, φτιάχνει σύγχρονους τόπους εξορίας, απαγορεύει στα παιδιά να πηγαίνουν στα πρωινά σχολεία, τους φυλακίζει και τους βασανίζει!
Αλλά εμείς είμαστε εδώ σήμερα, όπως και όλες τις άλλες φορές, και θα βρεθούμε κι αύριο, για να αγωνιστούμε μαζί για τα δικαιώματα όλων μας.
Για να ανοίξουν τα σύνορα και οι πόλεις μας, για να δοθεί άσυλο και ελευθερία στη μετακίνηση, για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για να δοθεί στέγη, για να μπουν τα προσφυγόπουλα στα πρωινά σχολεία, για προστασία και ίσα δικαιώματα πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση, στην υγεία στα δικαιώματα σε πρόσφυγες/μετανάστες/άνεργους.
Θα αγωνιστούμε οι φτωχοί παρέα με τους φτωχούς για έναν κόσμο καλύτερο για μας και τα παιδιά μας, με δικαιοσύνη και ισότητα, με αλληλεγγύη και ελευθερία.
Γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι οι εργαζόμενοι που με τον ιδρώτα τους, τη φαντασία τους, την επινοητικότητά τους, τα χέρια τους και το μυαλό τους παράγουν όλο τον πλούτο αυτού του κόσμου αξίζει να τον μοιράζονται δίκαια χωρίς δυνάστες κι αφεντάδες. Αρκεί να το ονειρευτούν και να το διεκδικήσουν.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στις γειτονιές μας. Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά