Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

9/4/16

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Καρδίτσας καλεί στις 10/4 στο Κουτσόχερο



Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ , στηρίζει ενεργά, συμμετέχει και καλεί σε μαζική, μαχητική παρουσία στην πανθεσσαλική παρέμβαση συλλογικοτήτων, αγωνιστών/ στριών και αλληλέγγυων, την Κυριακή 10.4. στο στρατόπεδο του Κουτσόχερου.

Ζούμε σε μια περίοδο που το ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού έχει πάρει τραγικές διαστάσεις. Η απόφαση της τελευταίας συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στις 18/03 αποτυπώνει το πιο σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της ΕΕ βάζοντας οριστική ταφόπλακα στα δικαιώματα προσφύγων που ορίζονται από τη συνθήκη της Γενεύης και άλλες διεθνείς συνθήκες. Σφραγίζονται τα σύνορα των χωρών της δυτικής βαλκανικής οδού, οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες διαχωρίζονται με «fast track» διαδικασίες και η πλειοψηφία επαναπροωθείται πίσω στην Τουρκία.

Εκτελείτε συμβόλαιο δυστυχίας, πόνου και θανάτου, οι πρόσφυγες πρέπει να υποταχτούν με κάθε τρόπο και μάλιστα άμεσα στον κυβερνητικό και ΕυρωΕνωσιακό σχεδιασμό εγκλεισμού και επαναπροωθησής τους!
Καλούμε όλους/ες τους αλληλέγγυους/ες να οργανώσουμε τη δράση μας ώστε να διαφυλάξουμε όλα όσα περιλαμβάνονται στον όρο αλληλεγγύη κόντρα σε λογικές απομόνωσης του κινήματος από πρόσφυγες και μετανάστες, ελέγχου και κλειστών δομών κράτησης/ φυλακές.
Να συμβάλλουμε όλες και όλοι στην ανάπτυξη του αντιπολεμικού/αντιιμπεριαλιστι
κού κινήματος στον τόπο μας, για να σταματήσει ο πόλεμος, για να ανοίξουν τα σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες, για ίσα δικαιώματα σε όλα και για όλους