Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

15/4/16

Λάρισα:αντιπολεμική συγκέντρωση Σάββατο 16 Απρίλη στην πλατεία Ταχυδρομείου

Οι εικόνες των προσφύγων που αναζητούν με κάθε τρόπο έναν δρόμο προς την ελευθερία, μας αποκαλύπτουν για μία ακόμα φορά πόσο βάρβαρο και υποκριτικό είναι το σύστημα που ζούμε.


Η «πολιτισμένη» Δύση, η Ε.Ε. , το ΝΑΤΟ, η Ρωσία, πυροδοτούν και συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα, στρατιωτικά και οικονομικά στους πολέμους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, τη Μ. Ανατολή. Στην μεταξύ τους πάλη για μοίρασμα κυριαρχίας και ζωνών επιρροής στηρίζουν αντιδραστικά καθεστώτα, θρέφουν και αναπαράγουν το φονταμενταλισμό σπρώχνουν εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους της προσφυγιάς και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό της Ευρώπης καλλιεργούν την τρομουστερία και την ισλαμοφοβία.

Η πρόσφατη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας είναι το επισφράγισμα μιας προδιαγεγραμμένης πορείας. Η ελληνική κυβέρνηση προσυπογράφοντας αυτή τη συμφωνία με όρους «διπλωματικής επιτυχίας» δια στόματος πρωθυπουργού, ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πολιτική των κλειστών συνόρων και την Ευρώπη - Φρούριο, με τη θεσμοθέτηση στρατοπέδων σταδιακού εγκλεισμού, με την καταρράκωση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου και προστασίας των δικαιωμάτων των προσφύγων, με τις επαναπροωθήσεις στην «ασφαλή» Τουρκία της μόνιμης καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.


Για εμάς, η απάντηση στις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης, βρίσκεται στους χιλιάδες αλληλέγγυους που στέκονται στο πλευρό των προσφύγων, βρίσκεται στον αγώνα να φτιάξουμε έναν κόσμο που θα μας χωράει όλους, έναν κόσμο που κανένας δεν θα αναγκάζεται να ξεριζωθεί από τον τόπο του.

Καλούμε σε αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία
το Σάββατο 16 Απρίλη, στις 11.00π.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου

παίρνουμε θέση δίπλα στης γης τους κολασμένους
ενώνουμε τη φωνή μας με την κραυγή τους

· Να σταματήσουν όλες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αν δεν σταματήσουν οι αιτίες της προσφυγιάς, οι μετακινήσεις των πληθυσμών θα συνεχίζονται.

· Έξω το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο

· Όχι στη συμφωνία Ε.Ε. -Τουρκίας - καμιά επαναπροώθηση

· Ανοιχτά Σύνορα - Ασφαλής, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα

· Άσυλο και προστασία σε όσους το ζητούν

· Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας.

· Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης - Δομές φιλοξενίας στις πόλεις και στα χωριά μας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όπου οι άνθρωποι θα μπορούν σταδιακά να οργανώσουν και να διαχειρίζονται τις ζωές τους για όσο διάστημα παραμείνουν στη χώρα