Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

23/4/16

Αναβάλλεται η Συνέντευξη τύπου του Συντονισμού που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 12 το μεσημέρι



ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ Η ΠΟΕΣΥ
  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 26/4 στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ (Φιλελλήνων και Ψύλλα 2)  σας καλούμε σε  συνέντευξη τύπου.
  Στη συνέντευξη θα συμμετάσχουν ο Παύλος Αντωνόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και του Δ.Σ. του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ, που κλήθηκε σε προκαταρκτική εξέταση από την ασφάλεια του Λιμενικού με βάση εισαγγελική παραγγελία για ανακοίνωση του Συντονισμού που μοιράστηκε στους πρόσφυγες.
Στη συνέντευξη, επίσης, θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, καθώς και εκπρόσωποι από παρόμοιες πρωτοβουλίες και συντονισμούς από την υπόλοιπη χώρα, καθώς και άλλοι φορείς και πρωτοβουλίες.
Θα παρουσιαστούν στοιχεία για τις συνέπειες στα δικαιώματα των προσφύγων από τις αποφάσεις της Ε.Ε. και από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Επίσης, για τα αποτελέσματα των κυβερνητικών πολιτικών στο προσφυγικό και τις επιπτώσεις τους.
Οι τοπικές πρωτοβουλίες θα ενημερώσουν για την εικόνα από τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα διαμονής προσφύγων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες. Θα δώσουμε στοιχεία για τις επιδιωκόμενες αναδιαρθρώσεις με βάση το προσφυγικό σε διάφορους τομείς και την κατεύθυνση των χρηματοδοτήσεων από την Ε.Ε. και την κυβέρνηση.
Επίσης, θα αναφερθούμε στις επιδιώξεις που υπηρετεί η σχεδιασμένη και ενορχηστρωμένη επιχείρηση στοχοποίησης του Συντονισμού.