Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

9/3/21

Τραγούδι Ζωή λαθραία (Πρόσφυγας)


Λάβαμε το παραπάνω τραγούδι από τον Γιώργο Κοφίνα και τον ευχαριστούμε. Είναι το  Ζωή λαθραία (Πρόσφυγας), Μουσική: Κοφινάς Γιώργος Στίχοι: Αντώνης Κασίτας Ερμηνεία: Νίκος Τάγκας.

Μας το έστειλε μαζί με το παρακάτω κείμενο :

"Οι άριστοι “καταναλώνουν” εμβόλια, για να μη λήξουν. Και οι Πραιτωριανοί καταναλώνουν “χημικά”, για να μην πάνε χαμένα. Τα ΜΑΤ διέλυσαν με χημικά μια ειρηνική κινητοποίηση 200 και πλέον προσφύγων στην Ριτσώνα -ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Γιατί στην Ελληνική Αστυνομία δεν είναι ρατσιστές, να κάνουν διακρίσεις στο ποιος θα εισπνεύσει χημικά και δακρυγόνα. Ας μάθουν από τώρα τις δυσκολίες της ζωής για να ατσαλωθούν. Κι αν δεν τους αρέσει, να γυρίσουν στις πατρίδες των γονιών τους, γιατί εδώ έχουμε δημοκρατία και αυτά δεν τα σηκώνουμε. Αν κάποιος πάει να καταλάβει ειρηνικά το οδόστρωμα, τρώει χημικά. Νόμος! Τι θα λέμε, δηλαδή; Χημικά μόνο για Έλληνες;. Αυτός είναι ο λόγος και όχι μόνο που έφτιαξα το τραγούδι Ζωή λαθραία νομίζω ότι αξίζει να ακουστεί. Κοφινάς Γιώργος. Σας ευχαριστώ"