Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

28/3/21

Κόρινθος : Να σταματήσει τώρα το διαρκές έγκλημα των στατοπέδων συγκέντρωσης!

Δυο ειδήσεις που κυριολεκτικά σοκάρουν, ήρθαν στην δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες και έχουν να κάνουν με τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η πρώτη αφορά την εγκληματική αμέλεια που οδήγησε στον θάνατο τον 44χρονο Macky Diabete στο κέντρο κράτησης στην Κω που ταλαιπωρούνταν απο περιτονίτιδα και χρειαζόταν νοσηλεία, ο οποίος επι τρείς μέρες σφάδαζε στον πόνο χωρίς κανείς να του δίνει σημασία. Η δεύτερη αφορά την αυτοκτονία του 24χρονου Κούρδου πρόσφυγα που ήταν κρατούμενος σε κέντρο στην Κόρινθο επι 16 μήνες επειδή δεν είχε χαρτιά και στον οποίον ανακοινώθηκε η επ αόριστον κράτηση του.

Τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι δυστυχώς πρωτόγνωρα και δεν αποτελούν "κακιές στιγμές". Η αδιαφορία για τα δικαιώματα και για τις ζωές των προσφύγων είναι καθημερινό φαινόμενο το οποίο μάλιστα μέσα στην πανδημία έχει ενταθεί. Ο εγκλεισμός μέσα στα κέντρα κράτησης με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, οι επαναπροωθήσεις και το "κηνυγητό" στα σύνορα  έχουν στοιχίσει χιλιάδες ζωές.

Να μην συνηθίσουμε το θάνατο των προσφύγων. 

Να δοθούν τώρα απαντήσεις και να αποδοθούν ευθύνες. 


Να μπει τέρμα στην απάνθρωπη  και ρατσιτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ .