Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

7/5/21

Ξεκίνησε η κατασκευή του τείχους απομόνωσης στο στρατόπεδο της Ριτσώνας

Σε τι αποβλέπει η κατασκευή μιας πανύψηλης μάντρας  γύρω από το στρατόπεδο προσφύγων στη Ριτσώνα ; Προφανώς δεν είναι για την προστασία των προσφύγων από επιθέσεις ρατσιστών, ούτε από κλέφτες του έξω κόσμου, ούτε από τρωκτικά και πλημμύρες. Είναι σχέδιο της κυβέρνησης και της Ε.Ε. η κατασκευή φυλακών για τους πρόσφυγες. Θέλουν τους πρόσφυγες απομονωμένους, έγκλειστους, γκετοποιημένους, φοβισμένους και υποταγμένους. Τι και αν μέσα σε αυτές είναι άνθρωποι ; Τι και αν δεν τους βαρύνει κάποιο ποινικό αδίκημα και δεν εκτίουν ποινή ; Για τους κρατούντες είναι έγκλημα να είσαι θύμα πολέμου, διακρίσεων, διώξεων ή βασανιστηρίων. Είναι κολάσιμο να αναζητάς να ζήσεις με ασφάλεια μια καλύτερη ζωή. 

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τα σύγχρονα γκέτο που κατασκευάζονται και καταδικάζουν τους πρόσφυγες στην απομόνωση, στερώντας τους την ελευθερία και δημιουργώντας τους αισθήματα αδιέξοδου και απελπισίας. Όχι στα τείχη της ντροπής. Μόνη λύση ο κοινός αγώνας για την ελευθερία και τα δικαιώματα των προσφύγων.