Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

14/5/21

Βίντεο και φωτογραφίες από κινητοποίηση προσφύγων στη Ριτσώνα ενάντια στη βομβιστική επίθεση σε σχολείο κοριτσιών στην Καμπούλ

Πρόσφυγες-ισσες από το Αφγανιστάν που μένουν στο στρατόπεδο της Ριτσώνας την Τρίτη 11/5 και την Τετάρτη εκδήλωσαν την αποδοκιμασία και την οργή τους για τη μαζική δολοφονία στο Αφγανιστάν από βομβιστική επίθεση με 3 μεγάλες εκρήξεις που είχε 68 θύματα και πολλούς τραυματίες. Η επίθεση έγινε κοντά σε σχολείο θηλέων που βρισκόταν σε σιιτική μουσουλμανική συνοικία Νταστ-ε-Μπαρσί των Χαζάρων στην Καμπούλ. Τα περισσότερα θύματα της σκοταδιστικής φανατικών θρησκόληπτων είναι μικρά κορίτσια, ηλικίας από 11 έως 15 ετών.

Οι πρόσφυγες της Ριτσώνας συγκεντρώθηκαν στην πύλη του Κέντρου Υποδοχής και τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων, ζητώντας να σταματήσει η αιματοχυσία στη χώρα τους και να έρθει ειρήνη.

Την ίδια μέρα θα ξεκινούσαν κανονικά τα μαθήματα για μαθητές και μαθήτριες του στρατοπέδου σε  σχολείο στο δήμο Χαλκίδας. Αλλά δεν υπήρχαν λεωφορεία να μεταφέρουν και τους 130 και πλέον μαθητές γυμνασίων και ΕΠΑΛ. Έτσι κάποιοι υπεύθυνοι της δομής οργάνωσαν και συγκέντρωσαν χρήματα από δωρεές ιδιωτών για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να πάνε με λεωφορεία στα σχολεία τους. Το πρόβλημα μεταφοράς για τους μαθητές του δημοτικού δεν έχει λυθεί. 

Τις φωτογραφίες και τα βίντεο μας έστειλαν πρόσφυγες από τη Ριτσώνα. 

 

αν δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ







 

αν δεν μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο πατήστε εδώ