Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

5/4/20

Και στη Μαλακάσα ασθένησε πρόσφυγας από κορονοϊό

Και έγινε αυτό που ήταν αναμενόμενο να συμβεί αργά ή γρήγορα. Εμφανίστηκε και σε άλλο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων θύμα της πανδημίας.

Mετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στη Ριτσώνα, που πλέον έφτασαν τα 23, και στη Μαλακάσα ένας 52χρονος πρόσφυγας ασθένησε από κορονοϊό. Και τι ανακοίνωσε ο Μηταράκης αρμόδιος υπουργός στη σημερινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega; Ότι τα πρώτα μέτρα που πήραν ήταν να στείλουν αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια, ότι θα πάει και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και ότι θα τηρηθεί το πρωτόκολλο. Και ποιο είναι αυτό; Να απομονωθεί η οικογένεια του πρόσφυγα και όχι να γίνουν μαζικά τεστ. Να απαγορευθεί πλήρως η έξοδος σε όλους για 14 μέρες και όχι να στεγαστούν οι πρόσφυγες σε σπίτια και κατάλληλα καταλύματα.

Επίσης, ο Μηταράκης ανέφερε κυνικά αυτό που ήδη ξέρουμε, ότι μέσα στη Μαλακάσα οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει μετά τις 1/3/20 (αυτοί που ήταν για μέρες στο αμπάρι του αρματαγωγού στη Λέσβο και άλλοι) είναι φυλακισμένοι σε ξεχωριστό χώρο. Δηλαδή, φυλακή μέσα στη φυλακή.

Δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε: Κατάργηση όλων των στρατοπέδων. Στέγαση όλων των προσφύγων και μεταναστών σε κατοικίες και κατάλληλα καταλύματα με επέκταση των προγραμμάτων στέγασης για όλους. Απεγκλωβισμός, Ελευθερία, Δικαίωμα στο άσυλο. Όχι στη γκετοποίηση, προστασία όλων των προσφύγων.