Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

4/4/20

Απεργία πείνας 14 μεταναστών που κρατούνται στο ΑΤ Περιστερίου

Σε απεργία πείνας προχώρησαν μετανάστες που κρατούνται στο ΑΤ Περιστερίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, αιτία της κινητοποίησης είναι ότι στο κελί πλέον συνωστίζονται 14 άτομα. Οι μετανάστες ζητούν συνθήκες υγιεινής για να μην προσβληθούν από τον νέο κορωνοϊό.

Αναλυτικά η καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ:

“Στο δημόσιο χώρο ο συνωστισμός 10 ατόμων και πάνω απαγορεύεται. Ο συνωστισμός 14 ατόμων σε ένα κλειστό χώρο, σε ένα κελί του Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου, επιτρέπεται κύριε Τσιόδρα; Η καταγγελία των μεταναστών που στάλθηκε στην ΚΕΕΡΦΑ μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου είναι μια κραυγή ενάντια στις πολιτικές εξόντωσης των μεταναστών.
Είναι σαφές ότι στη διαχείριση των μέτρων εξάπλωσης του κορονοϊού ο ρατσισμός καλά κρατεί καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει διαφορετικές επιλογές για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τον υπόλοιπο πληθυσμό η μάλλον εφαρμόζει τις επιλογές που ισχύουν στην εργασιακή ζούγκλα της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας όπου τα αφεντικά στοιβάζουν τους εργάτες χωρίς μέτρα υγιεινής για τον κορονοϊό.

Σήμερα, όταν η Αστυνομία έφερε άλλους 4 μετανάστες για κράτηση, με πληροφορίες να έχουν φτάσει στους κρατούμενους να αναφέρουν ότι νοσηλεύτηκαν για κορονοϊό στο Λοιμωδών, οι μετανάστες αρνήθηκα να πάρουν φαγητό και προχώρησαν σε απεργία πείνας.

Αυτή η απεργία πείνας έρχεται την ώρα που εκατοντάδες μετανάστες συνεχίζουν στο Παρανέστι Δράμας απεργία πείνας ζητώντας την ελευθερία τους. Φέρνει όμως στην επιφάνεια την βαρβαρότητα της κράτησης σε αρκετά αστυνομικά τμήματα όπου πολυάριθμοι μετανάστες κρατούνται σε κελιά πλήρως εκτεθειμένοι στην απειλή του κορονοϊού. Αυτή η ρατσιστική αθλιότητα πρέπει να πάρει τέλος με τους μετανάστες ελεύθερους και με χαρτιά στα χέρια, μαζί με τους πρόσφυγες μακρυά από τα καμπ και τα νησιά, όλοι μαζί σε σπίτια.”