Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

10/4/20

Πάτρα: Η κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών συνεχίζει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών συνεχίζει και αυτή την βδομάδα τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης "για να αντιμετωπίσουμε την ορατή πια ανθρωπιστική κρίση εν μέσω της πανδημίας". Η συλλογή γίνεται στο στέκι της Κίνησης (Ιωάννου Βλάχου 19, Πάτρα) την Παρασκευή 10 Απρίλη, από τις 18:30 μ.μ. έως τις 20:00 μ.μ.

Η ανακοίνωση της Κίνησης:

Συνεχίζουμε τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουμε την ορατή πια Ανθρωπιστική - Επισιτιστική κρίση εν μέσω της πανδημίας. Στεκόμαστε πλάι στους πρόσφυγες/μετανάστες, τόσο αυτούς πού «μένουν σπίτι» στα ερειπωμένα εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων, όσο και σε όσους «μένουν σπίτι», ένα δωμάτιο για 4-5 άτομα. Η επιβίωσή τους είναι συνάρτηση τού να 'χουν ένα πιάτο φαΐ, και τα απαραίτητα για την προστασία της υγείας τους.

Μέχρι σήμερα έγινε δυνατό να γίνει τροφοδοσία από τα μέλη της Κίνησης σε 33 σπίτια και να πάρουν τρόφιμα 125 άνθρωποι, πρόσφυγες/μετανάστες. Αυτό πέρα από την καθημερινή φροντίδα για τους αστέγους τής Ακτής Δυμαίων.

Η δυνατότητα να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σ’ αυτές τις ανάγκες Επιβίωσης των Ανθρώπων αυτών, είναι αποτέλεσμα:

της έμπρακτης αλληλεγγύης που δείχνουν δεκάδες συμπολίτες τής Πάτρας,σε όλα τα καλέσματα αλληλεγγύης της Κίνησης.
της δράσης εθελοντών, της No Name Kitchen
της παροχής φαγητού από τον Δήμο Πατρέων
– των δράσεων συλλογής για πρόσφυγες και όχι μόνο του Αυτοδιαχειριζόμενου χώρου Επί τα Πρόσω και της Λέσχης Αναιρέσεις Πάτρας

Επικαιροποιημένη Λίστα Ειδών:
– Όσπρια, Ρύζι, Ηλιέλαιο (1λιτρου), Ντοματοχυμός, Κριθαράκι
– Πατάτες, κρεμμύδια, καρότα
– Ψωμί τοστ, Μπισκότα, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ
– Κάλτσες, εσώρουχα (Ν°Μ).

Τηλ επικοινωνίας (για αδυναμία μετακίνησης η άλλο πρόβλημα): 6950654775 και 6945355131