Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

4/4/20

Πρόστιμο 5.000 € για... "διοργάνωση παιδικού πάρτι" στη ΒΙΑΛ

Στη "ζούγκλα" της ΒΙΑΛ
Δύο Παλαιστίνιοι πρόσφυγες που ζουν στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ των 6.000 κατοίκων στη Χίο, καλούνται να πληρώσουν το ποσό των 5.000 ευρώ έκαστος, για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και συγκεκριμένα της διάταξης που απαγορεύει τις συγκεντρώσεις άνω των δέκα ατόμων.

Οι δύο παραβάτες φέρονται -σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ- ως «διοργανωτές παιδικού πάρτι»(!) επειδή προφανώς επέβλεπαν το παιχνίδι μιας ομάδας μικρών παιδιών στα χωράφια έξω από τη «ζούγκλα» που έχει αναπτυχθεί γύρω από το ΚΥΤ.

Θυμίζουμε ότι η κίνηση των προσφύγων από καταυλισμούς έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, ενώ και οι συνθήκες ασφυξίας στα ΚΥΤ ασφαλώς και αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο από το παιχνίδι των παιδιών στα χωράφια.

Πηγή: Γ. Παγούδης, Εφημερίδα των Συντακτών

Εμείς να προσθέσουμε ότι είναι το πρώτο πρόστιμο που γίνεται γνωστό ότι επιβάλλεται για τέτοιο λόγο, που σύμφωνα με την ΠΝΠ  είναι πολλαπλάσιο από το ύψος του προστίμου για την παραβίαση όρων μετακίνησης.

Η κυβερνητική αναλγησία στην ακραία  ρατσιστική εκδοχή της απέναντι στα πιο ευάλωτα θύματα της κοινωνίας μας, τους πρόσφυγες.