Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

18/4/20

Νέος θάνατος 47χρονης προσφύγισσας στη ΒΙΑΛ της Χίου

47χρονη Ιρακινή είναι το νέο θύμα της απάνθρωπης και αντιπροσφυγικής πολιτικής εγκλωβισμού σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την Ελλάδα.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε ήδη νεκρή σήμερα, Μ.Σάββατο 18/4, στο νοσοκομείο Χίου, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η Ιρακινή γυναίκα την προηγούμενη Πέμπτη μεταφέρθηκε και πάλι στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο Χίου με πυρετό και νοσηλεύτηκε, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στη ΒΙΑΛ όπου και μπήκε προληπτικά σε καραντίνα ως ύποπτο περιστατικό.

Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση προς το παρόν για την πραγματική αιτία θανάτου (αναφέρεται ότι ίσως οφείλεται σε πνιγμό από κατάποση φαγητού, ενώ και τεστ που της έγινε για τον κορονοϊό βρέθηκε αρνητικό, ωστόσο, "σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα υπάρξει επανέλεγχος"), ενώ το ότι της δόθηκε εξιτήριο από το νοσοκομείο δύο μέρες πριν τον θάνατό της γεννά εύλογα ερωτηματικά. Επίσης, δεν δίνονται πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε στο κολαστήριο της ΒΙΑΛ και για την επάρκεια ιατρικού προσωπικού και υγειονομικού υλικού σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης που -όπως καταγγέλθηκε τις προηγούμενες μέρες- παραμένει χωρίς τρεχούμενο νερό τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ενώ υπάρχουν ελάχιστες βρύσες, τουαλέτες και ντους για περίπου 6.000 ανθρώπους.

Να σημειωθεί ότι μετά την γνωστοποίηση του θανάτου της 47χρονης γυναίκας προκλήθηκε ένταση στο στρατόπεδο, λόγω των δικαιολογημένων φόβων όσων διαμένουν εκεί για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Εδώ και τώρα να εκκενωθεί η ΒΙΑΛ και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά και την ενδοχώρα, να μεταφερθούν οι άνθρωποι σε αξιοπρεπή διαμερίσματα και άλλα καταλύματα στις πόλεις και τα χωριά, πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα!

Να μπει τέλος στην δολοφονική αντιπροσφυγική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε.!