Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

24/4/20

Λέσβος: 55χρονος έλληνας πυροβόλησε 4 αιτούντες άσυλο!

Οι φασιστικές, δολοφονικές επιθέσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών από δήθεν "αγανακτισμένους" κάτοικους που πρωτοστατούν στο συνεχιζόμενο εδώ και καιρό ρατσιστικό πογκρόμ, υπό την ανοχή και την στήριξη των τοπικών, αστυνομικών κ.ά. αρχών, δεν έχουν τέλος. Αυτή τη φορά, 55χρονος ντόπιος, κάτοικος Μυτιλήνης, άδειασε την καραμπίνα του στα σώματα δύο αιτούντων άσυλο που διαμένουν στη Μόρια, ενώ άλλοι δύο κατάφεραν να γλιτώσουν, το βράδυ της Τετάρτης 22/4, κοντά στο χωριό Αφάλωνας.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί που ο 55χρονος δράστης της επίθεσης παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα, έξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν για να υποστηρίξουν τον επίδοξο δολοφόνο κάτοικοι της περιοχής αλλά και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Κωνσταντίνος Κουρουγένης!

Αναλυτικά η είδηση της σύλληψης του 55χρονου "φιλήσυχου οικογενειάρχη" κατά τον κοινοτάρχη Κουρουγένη, από το stonisi.gr:

Ένας 55χρονος με καταγωγή από χωριό της περιοχής, κάτοικος Μυτιλήνης είναι ο δράστης των πυροβολισμών χθες νωρίς το βράδυ εναντίον τεσσάρων αιτούντων άσυλο που περιφέρονταν σε αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό Αφάλωνας.

Όπως έγινε γνωστό στελέχη της Αστυνομίας εντόπισαν κρυμμένη σε σημείο κοντά στο μέρος όπου έγινε η επίθεση το όπλο του εγκλήματος. Γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή να αποκαλυφθεί η όλη υπόθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός εκ των τραυματιών που δημοσιεύθηκε σε μέσο  κοινωνικής δικτύωσης «χθες το βράδυ κάποιοι πρόσφυγες περπατούσαν στο δρόμο και δύο αυτοκίνητα τους προσπέρασαν. Τρέξαν και προσπάθησαν να βρουν κάπου να κρυφτούν. Μετά από λίγο αρχίζουν να περπατούν ξανά και τα αυτοκίνητα επέστρεψαν και άρχισαν να τρέχουν. Άκουσαν πυροβολισμό και χτυπήθηκαν από τα σκάγια. Συνολικά τέσσερις μετανάστες περπατούσαν περίπου πέντε χιλιόμετρα βόρεια της δομής, στα σύνορα μεταξύ της περιοχής Αφαλωνά και Μόριας».

Οι τραυματίες ένας Αφγανός και ένας Ιρανός νοσηλεύονται καλά στην υγεία τους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι άλλοι δυο που ήταν μαζί τους δεν έχουν τραυματιστεί και επέστρεψαν στον καταυλισμό.