Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

17/9/17

Τρίτη 19/9, 11 πμ διαδήλωση προσφύγων για το δικαίωμα στην επανένωση

“Αφήστε τις οικογένειές μας να επανενωθούν τώρα!”
Προσφυγική διαδήλωση την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 11.00, μπροστά από τα γραφεία της Ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου/ Γραφεία Δουβλίνου, κοντά στο σταθμό μετρό Κατεχάκη.
Εμείς, οι οικογένεις Σύρων από διάφορα camps στην Ελλάδα (Ελαιώνας, Κουτσόχερο, Ριτσώνα και Σκαραμαγκά), που έχουμε τους αγαπημένους μας στη Γερμανία, καλούμε όλους τους πρόσφυγες που έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους, και όλους όσοι θέλουν να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας για δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα, να έρθει στην ειρηνική διαδήλωση την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 11.00, μπροστά από τα γραφεία της  Ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου/ Γραφεία Δουβλίνου, κοντά στο σταθμό μετρό Κατεχάκη.
Θέλουμε άλλη μια φορά να εκφράσουμε την ανησυχία μας και τη διαφωνία μας με την ανεπίσημη συμφωνία μεταξύ της Γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης, που στην πράξη περιορίζει δραστικά τον αριθμό ανθρώπων που μπορούν να προσωρήσουν σε διαδικασία οικογενειακής επανένωσης σε μόλις 70 το μήνα.
Οι πρόσφυγες που σήμερα λαμβάνουν εισιτήρια για να πετάξουν τον Οκτώβρη, έχουν λάβει τις αποφάσεις επανένωσης στη Γερμανία από τον Ιανουάριο του 2017και μετά. Πάνω από 4600 έχουν λάβει θετική απάντηση από τη Γερμανία από την αρχή της χρονιάς, μεταξύ των οποίων μόνο 221 είχαν φύγει από την Ελλάδα έως τα μέσα Αυγούστου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 4300 άτομα να περιμένουν να λάβουν τα εισιτήριά τους για τη Γερμανία από την ελλάδα, μεταξύ των οποίων πάνω από οι μισοί είναι παιδιά. Η συντριπτική πλειοψηφία προέρχονται από την Συρία, όπου μαίνεται ο πόλεμος, αλλά κάποιοι από εμάς ερχόμαστε και από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, αλλά και από άλλες χώρες, και περιμένουμε να επανενωθούμε με τους συγγενείς μας.
Μη μας χωρίζετε, αλλά σεβαστείτε το θεμελιώδες δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή!
Ελευθερία μετακίνησης για όλους – σταματήστε τις απελάσεις!
Κλείστε τα camps, σταματήστε την απομόνωση και την γκετοποίηση των προσφύγων!
Ανοιχτά σπίτια και παροχή ανθρώπινων συνθηκών μέσα στις πόλεις!
Κοινωνικά δικαιώματα για όλους!
Πρόσβαση σε δίκαιη και γρήγορη διαδικασία ασύλου για όλους τους αιτούντες!