Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

31/1/18

Στη Χίο αντιφασιστική συγκέντρωση ματαίωσε τη σύναξη της ΧΑ

Ματαιώθηκε η σύναξη της Χρυσής Αυγής στη Χίοαναδημοσίευση

Ματαιώθηκε η σύναξη της Χρυσής Αυγής στη Χίο



Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να οργανώσει πολιτική συγκέντρωση στη Χίο, αφού στο ξενοδοχείο του Καρφά, που ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση, στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου 2018, εμφανίσθηκαν ελάχιστοι άνθρωποι, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να παραιτηθούν της προσπάθειάς τους και να αποχωρήσουν.
Νωρίτερα, στην είσοδο του Καρφά, στην περιοχή της Βίγλας, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το ξενοδοχείο όπου είχε προγραμματισθεί η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, σταμάτησε η αστυνομία διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση και με πρόθεση να πλησιάσουν στο ξενοδοχείο.
Οι συγκεντρωμένοι ξεδίπλωσαν πανώ με το σύνθημα «Η Χίος μας χωρά όλους εκτός απ΄ τους φασίστες», ενώ
ένταση δημιουργήθηκε όταν εμφανίσθηκαν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάνης Λαγός και ο ευρωβουλευτής Γεώργιος Επιτήδειος.
Χρειάστηκε η αστυνομία να απωθήσει τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι επιχείρησαν να κινηθούν προς το μέρους τους, προκειμένου να μπορέσουν να αποχωρήσουν τα στελέχη της Χ.Α. από την περιοχή.
Παντού υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν αποκλείσει την είσοδο στην περιοχή του Καρφά και από την περιοχή της πόλης και από τα Θυμιανά.
Οι διαδηλωτές στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στην πλατεία Βουνακίου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση.