Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

18/3/19

Διαδήλωση 16η του Μάρτη




Μεγάλη συμμετοχή και παλμό είχε η συγκέντρωση και πορεία των αντιρατσιστικων και αντιφασιστικών συλλογικοτήτων, χθες, Σάββατο 16 Μάρτη, που γιορτάστηκε η παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.
Στο κάλεσμα των συλλογικοτήτων ανταποκρίθηκαν και πολυάριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες από στρατόπεδα προσφύγων και καταλήψεις στέγης.
Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία Παλαιστίνιων καθώς και Κούρδων από το στρατόπεδο πολιτικών προσφύγων του Λαυρίου.
Σε μια ατμόσφαιρα χαράς και αλληλεγγύης, διατρανωσαμε όλοι και όλες την βούληση να αντιταχθούμε συλλογικά με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στον ρατσισμό και τον φασισμό, καθώς και στις πολιτικές που ταυς γεννούν.
Η πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Βικτωρίας κατέληξε μπροστά στα γραφεία της ΕΕ την οποία και καταγγείλαμε για την άθλια πολιτική της στο θέμα των προσφύγων, η οποία οπλίζει το χέρι των ακροδεξιών φασιστών.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν "Ανοίξτε τα σύνορα και τις πόλεις για τους πρόσφυγες", "Η στέγη είναι δικαίωμα", "Όχι στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας-Κυβέρνησης", "Να κλείσουν τα στρατόπεδα προσφύγων και να τους δωθεί στέγη, άσυλο και δικαίωμα εργασίας", "Όχι στην Ευρώπη φρούριο και στην Ελλάδα κρατητήριο"