Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

15/3/20

Ένα ακόμα έγκλημα στη Μόρια, κάηκε ζωντανό 6χρονο προσφυγόπουλο


Ένα ακόμα έγκλημα στη Μόρια. Ένα εξάχρονο παιδί κάηκε ζωντανό στη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα 16/3 στο ΚΥΤ της Μόριας. Η παρέμβαση της πυροσβεστικής ήταν δύσκολη λόγω της υπέρμετρης συγκέντρωσης των προσφύγων και των δυνατών ανέμων στην περιοχή. 

Εδώ και τώρα να σταματήσει το διαρκές έγκλημα κατά των ανυπεράσπιστων παιδιών, κατά όλων των προσφύγων και προσφυγισσών.

Με τον πιο δραματικό τρόπο αναδεικνύεται η ανάγκη του άμεσου απεγκλωβισμού των προσφύγων από τις απάνθρωπες συνθήκες εγκλεισμού τους στα διάφορα Hot Spot και τα κέντρα κράτησης τους σε ανοιχτούς και κλειστούς καταυλισμούς.

Επανειλημμένως, γινόμαστε μάρτυρες της δολοφονικής αντιπροσφυγικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ, αλλά τίποτα δεν αλλάζει και τα εγκλήματά τους πληθαίνουν. 

Το εξάχρονο παιδί δεν θα γινόταν θύμα της φωτιάς αν είχαμε εξασφαλίσει ένα σπίτι και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για εκείνο και την οικογένεια του. Δεν θα κινδύνευε η ζωή τους από την απειλή της πανδημίας αν ζούσαν σαν άνθρωποι σε κατοικίες και καταλύμματα με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.