Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

7/4/20

Συλλογή ειδών ανάγκης για τη δομή στο "Κλειδί" Σερρών

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες της απάνθρωπης δομής που έχει δημιουργηθεί στη θέση «Κλειδί», στην οποία διαβιούν 600 πρόσφυγες, μωρομάνες, έγκυες γυναίκες, άντρες, παιδιά και ηλικιωμένοι, ανάμεσα τους και ασυνόδευτα παιδιά. Η επικίνδυνη τοποθεσία (κίνδυνος του ρέματος λόγω έντονων βροχοπτώσεων σύμφωνα με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σιδηροκάστρου) σε συνδυασμό με τις σκηνές και τις καιρικές συνθήκες του τελευταίου διαστήματος αποτελούν θανάσιμη απειλή για τους πρόσφυγες της δομής.

Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί και για τους χειρότερους εγκληματίες και απολαμβάνουν σχετικά ανθρώπινες συνθήκες στις φυλακές. Οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την φτώχεια έχουν καταδικαστεί σε θάνατο, όχι μόνον από τον κορονοϊό αλλά και από το κρύο, την πείνα και την μόλυνση από τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στην περιοχή της δομής στο Κλειδί.

Καλούμε τους εισαγγελείς των Σερρών να επέμβουν κατά παντός υπευθύνου, για να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Να γίνει άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων σε ασφαλείς και υγιεινούς χώρους διαμονής σε αστικά κέντρα με διανομή μέσων ατομικής προστασίας, παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες ανταποκρινόμενη στη θετική πρωτοβουλία της συμπολίτισσάς μας κας Αθηνάς, καλεί τους Σερραίους και τις Σερραίες, όπως το έκαναν στο παρελθόν, να συνεισφέρουν ό,τι μπορούν από ρούχα, παπούτσια και κλινοσκεπάσματα.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για παντελόνια, μπλούζες, εσώρουχα, μπουφάν, σκούφους και κουβέρτες. Ιδιαίτερα για τα μωρά και τα μικρά παιδιά χρειάζονται πάνες, παπουτσάκια, καρότσια και παιχνίδια.

Η συλλογή των ειδών ανάγκης γίνεται στην οδό Αθανασίου Αργυρού & Φιλίππου γωνία (ισόγειο). Χτυπάμε το θυροτηλέφωνο με το όνομα ΑΘΗΝΑ για να γίνει η παραλαβή.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: κα Αθηνά 6978991791
Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες 6977293604

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ