Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

18/7/20

Παρέμβαση του ΣΥΠΡΟΜΕ σε αντιρατσιστική αντιφασιστική εκδήλωση στα Φιλιατρά

Ο ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. καλέστηκε να μιλήσει και παραβρέθηκε σε αντιρατσιστική, αντιφασιστική, εκδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες Αφρικανούς και όχι μόνο της Περιφρερειακής Κίνησης Ανταρία στο Μωριά με τίτλο  Εκ μέρους του ΣΥΠΡΟΜΕ στην εκδήλωση μίλησε ο Παύλος Αντωνόπουλος. Έγινε στις 16/7 στην πλατεία Καποδιστρίου και ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα. 
Στόχος της σύμφωνα με τους διοργανωτές μετά και το τελευταίο κρούσμα ρατσιστικής σκευωρία στην περιοχή να διαδοθεί το μήνυμα ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά ντόπιοι κα πρόσφυγες στη δημοκρατική πόλη των Φιλιατρών. Να δοθεί ένα ακόμα  αγώνας, απ΄ τους πολλούς που θα δοθούν στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αγώνας για να  σταματήσει το δηλητήριο που χύνουν οι απανταχού «Φυρερίσκοι». Όπως γράφουν στην ανακοίνωσή τους  "Δεν υπάρχουν έθνη εγκληματιών. Μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά ντόπιοι και μετανάστες. Ο εχθρός είναι ένας και κοινός: η κοινωνία του κέρδους, ο καπιταλισμός. Που δημιουργεί φτώχεια, απομύζηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των τρίτων χωρών, ρύπανση και καταστροφή του περιβάλλοντος, πολέμους, μετανάστευση. Αυτός είναι η αιτία γιγάντωσης του δηλητηριώδους φιδιού που στηρίζει το σύστημα: του φασισμού – ναζισμού"