Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

23/3/21

Σε αναβρασμό οι πρόσφυγες στην Ριτσώνα

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία των προσφύγων για τα χαρτιά τους, την πρόσβαση στο δικαίωμα στο άσυλο και την απόδοση ασύλου. Πρόσφυγες, που είναι και πάνω από 2 χρόνια στην Ελλάδα, ακόμα δεν έχουν περάσει από τη διαδικασία της συνέντευξης για το άσυλο. 

Μετά τις συνεχείς κινητοποιήσεις των προσφύγων της Ριτσώνας υπήρξε υπόσχεση των κυβερνητικών υπεύθυνων ότι θα επισκεφθούν και θα ασχοληθούν με το πρόβλημα. Την Παρασκευή 19/3 επισκέφθηκαν αρμόδιοι για να παραδώσουν διαβατήρια μόνο σε 100 σύριους πρόσφυγες. Οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες και οι αρμόδιοι έφυγαν χωρίς να παραδώσουν τα διαβατήρια. Τη Δευτέρα, την Τρίτη υπήρξε κινητοποίηση σύρων προσφύγων έξω από το στρατόπεδο και οι υπεύθυνοι για να κρατήσουν χωρίς δημοσιότητα την κινητοποίηση έκοβαν το ίντερνετ μέχρι αργά το απόγευμα. 

Το δόγμα απαγόρευσης εισόδου των προσφύγων στην Ευρώπη, επαναπροωθήσεις, επιστροφές, μη πρόσβαση στο δικαίωμα στο άσυλο, άθλιες συνθήκες είναι δολοφονικό. 

Να σταματήσει η ταλαιπωρία και η κωλυσιεργία αντιμετώπισης των προσφύγων. Τέρμα στην αντιρατστιστική πολιτκή κυβέρνησης και Ε.Ε.. Χαρτιά και νομιμοποίηση όλων των προσφύγων.