Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

30/12/16

Κάλεσμα για τις συλλήψεις ακτιβιστών στην Ηγουμενίτσα

Διαδήλωση για τις συλλήψεις ακτιβιστών στην Ηγουμενίτσα


Δηλώνουμε ότι η πράξη πολιτικής ανυπακοής του Μικέλ και της Μπέγκο για τη μεταφορά προσφύγων από την Ελλάδα στη Χώρα των Βάσκων είναι μια πράξη που όχι μόνο δεν πρέπει να διώκεται αλλά που αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, σε μια Ευρώπη που θυμίζει όλο και περισσότερο τις σκοτεινότερες εποχές της ιστορίας της, μια Ευρώπη που υψώνει φράχτες και παρατάσσει στρατιωτικά σώματα απέναντι στους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας. Οι συλληφθέντες-ισσες Mikel Zuloaga, Begoña Huarte, Reza Ali και Ahmet Awais έχουν κερδίσει τον πλήρη σεβασμό και τη στήριξη μας.
Δεν θα δεχτούμε την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης με το πρόσχημα της πάταξης της “διακίνησης”, που προβλέπει εξοντωτικές ποινές φυλάκισης.
Μαζί τους θα αγωνιστούμε ενάντια στη βαρβαρότητα της Ευρώπης-Φρούριο, για να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας με την ολόπλευρη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, ενάντια στο διαχωρισμό των ανθρώπων ανάλογα με την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλο, για την ελευθερία μετακίνησης και το δικαίωμα παραμονής.
Κάλεσμα σε συγκέντρωσης αλληλεγγύης.
Παρασκευή 30/12/2016
11:30 Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας