Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

17/12/16

Αυτοκίνητο μπούκαρε στον καταυλισμό προσφύγων στη Σούδα της Χίου


Καθαρά θέμα τύχης ήταν ότι δεν υπήρξαν θύματα από το «μπουκάρισμα» του Ι.Χ. αυτοκινήτου στον καταυλισμό της Σούδας, περί τις 5.30 το πρωί (κι όχι στις 8 που αρχικά είχαμε αναφέρει) του Σαββάτου, 17 Δεκεμβρίου 2016.
Το Ι.Χ. αυτοκίνητο, που μπήκε από την πίσω είσοδο (προς την πλευρά της πόλης) του καταυλισμού αφού διήνυσε τα περίπου 30 μέτρα μέχρι την υποτυπώδη περίφραξη κινήθηκε στο εσωτερικό του καταυλισμού διανύοντας απόσταση περί τα 60 (!) μέτρα έως ότου σταματήσει.

Λίγο πριν σταματήσει και γυρίσει πίσω ο οδηγός πέρασε το αυτοκίνητο από το πιο στενό σημείο, τόσο στενό που για να περάσει χρειάστηκε να πατήσει στα σκοινιά και στην άκρης μιάς σκηνής, ενώ από την άλλη πλευρά έξυσε μια ξύλινη προστατευτική κατασκευή, στον χώρο που βρίσκονται οι τουαλέτες.

Οι διαμένοντες στην σκηνή, όπως οι ίδιοι μας ανέφεραν, πετάχτηκαν από τον ύπνο τους, λόγω του δυνατού θορύβου, αλλά και του μαρσαρίσματος του αυτοκινήτου, ο οδηγός του οποίου έφυγε «σπινιάροντας» και εξ αυτού του λόγου υπήρχαν πολλά ίχνη από τα λάστιχα του αυτοκινήτου.

Στο σημείο που βρίσκεται η σκηνή έμεινε ένα πλαστικό εξάρτημα του αυτοκινήτου, πιθανότατα από την ποδιά ή το κάτω μέρος του προφυλακτήρα, το οποίο παραδόθηκε από το προσωπικό του καταυλισμού στους υπεύθυνους για να το προσκομίσουν στην αστυνομία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 08:40

Ένα τουλάχιστον περίεργο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 8 το πρωί του Σαββάτου, 17 Δεκεμβρίου 2016, στον καταυλισμό της Σούδας, όταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Peugeot 206 και χρώματος λευκού μπήκε στον χώρο που είναι εγκατεστημένες οι σκηνές.

Ο οδηγός μπήκε από την πίσω είσοδο του καταυλισμού, αυτήν που βρίσκεται προς την πλευρά της πόλης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο οδηγός του αυτοκινήτου έκανε κάποιους ελιγμούς, κτύπησε στις τουαλέτες και έσπασε ορισμένα από τα σκοινιά που στηρίζουν τις σκηνές. Εν συνεχεία απομακρύνθηκε χωρίς κανένας να προλάβει να καταγράψει τον αριθμό της πινακίδας του.

Το περιστατικό δημιουργεί ερωτηματικά κατά πόσον πρόκειται για κάποιον που δεν ήξερε την περιοχή και μπήκε μέσα, όντας σε κανονική κατάσταση ή σε κατάσταση μέθης ή αν πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε διακρίνονται σπασμένα σχοινιά σε σκηνές, καθώς και τα ίχνη που άφησαν τα ελαστικά του αυτοκινήτου.