Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

1/10/16

Καταγγελία του Συντονισμού για την κράτηση και κακοποίηση προσφυγόπουλων




ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 

Μάθαμε ότι την Τρίτη 27/9 πέντε παιδιά 12-14 χρονών και 2 μεγαλύτερα από παιδική θεατρική ομάδα προσφυγόπουλων ξεκίνησαν από το χώρο στέγασης προσφύγων στην Αχαρνών συνοδευόμενα από 2 νεαρούς πρόσφυγες και κατευθύνονταν για να παίξουν σε θεατρική παράσταση σε χώρο στην Ασκληπιού και βρέθηκαν κρατούμενα στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας όπου υπέστησαν βία, εξευτελισμούς και ψυχολογικό πόλεμο.
Συγκεκριμένα στο ύψος του Πολυτεχνείου τα σταμάτησαν αστυνομικοί με 2 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ στο ύψος του Πολυτεχνείου γύρω στις 12 το μεσημέρι. Οι μηχανές γρήγορα αυξήθηκαν σε 8 και μαζί ήρθαν και 2 περιπολικά, ασφαλίτες και αντιτρομοκρατική. Τους μετέφεραν στο ΑΤ Ομόνοιας τους κατέσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα εμποδίζοντας τα έτσι να επικοινωνήσουν με γονείς, δικηγόρους και αλληλέγγυους/ες, καθώς και 5 πλαστικά όπλα μινιατούρες (όπου αγοράστηκαν απ' το περίπτερο για την παράσταση), ένα λάπτοπ και τα κοστούμια της παράστασης. Στη συνέχεια τα εξανάγκασαν να γδυθούν και να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα δωμάτιο 2x2, να ακούν ρατσιστικές και σεξουαλικές ύβρεις και όσα αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν. 

Όταν, ειδοποιημένοι από ένα κινητό, κατέφτασαν στο Α.Τ. οι γονείς και δικηγόροι, μάθανε τα γεγονότα και θέλησαν να υποβάλλουν μήνυση, τότε η αστυνομία προσπάθησε να το αποφύγει, λέγοντας πως θα διεξαχθεί ΕΔΕ. Οι πιέσεις δεν απέδωσαν και έγιναν μηνύσεις, αλλά τα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα μετά από 10 ολόκληρες ώρες παράνομης κράτησης, χωρίς καμία κατηγορία και οι ενάγοντες γονείς μετά από 6 ώρες. 

Αυτό το γεγονός δεν είναι καθόλου μεμονωμένο περιστατικό και δεν είναι ευθύνη μόνο μιας ανεξέλεγκτης φασιστικής, ρατσιστικής ομάδας στο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα. Εξάλλου, την επόμενη μέρα στο Ρέθυμνο η αστυνομία ταυτόχρονα με τη Χ.Α. επιτέθηκε, κυνήγησε και τραυμάτισε συγκεντρωμένους αλληλέγγυους, την ώρα που γινόταν συζήτηση για το προσφυγικό στο δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου. Ενώ, παρόμοιες αστυνομικές επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες μερικές μαζί με τάγματα της Χ.Α., ή άλλων ρατσιστικών, φασιστικών μορφωμάτων έχουμε και σε άλλα μέρη της χώρας, καθώς και τις αστυνομικές εκκενώσεις αυτοοργανωμένων χώρων στέγασης προσφύγων. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρει ακέραια την ευθύνη για τις ρατσιστικές επιθέσεις, τη βία και την τρομοκρατία των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους πρόσφυγες. Είναι συνέχεια και συμπλήρωμα της πολιτικής των απελάσεων, επαναπροωθήσεων, εγκλεισμών, περιορισμού του δικαιώματος στο άσυλο, στέγασης σε στρατόπεδα-φυλακές και γκετοποίησης των προσφύγων, που δίνει άλλοθι στις επιθέσεις των φασιστών στους πρόσφυγες. 

Απαιτούμε : 
Πλήρη δικαιώματα, ελευθερίες, άσυλο και προστασία στους πρόσφυγες. 
Να αποταχτούν οι αστυνομικοί που βαρύνονται με την κακοποίηση των προσφυγόπουλων. Να ξηλωθούν όλες οι φασιστικές ομάδες στα αστυνομικά τμήματα. Να διαλυθούν όλες οι ομάδες καταστολής ΜΑΤ, ΜΕΑ, ΔΙΑΣ. 

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και θα νικήσει!

Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό
σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων
http://syprome.blogspot.gr/