Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

8/10/16

Υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι γονέων που θέλουν τα σχολεία ανοικτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά



Από την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 72ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (που έχει επιλεγεί για να πάνε προσφυγόπουλα) "Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που η προσφυγιά και η μετανάστευση πλήγωσε γενιές και γενιές, θεωρούμε πως όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση. Είμαστε αρωγοί στα δικαιώματα όλων των παιδιών και διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες μάθησης και ποιοτική διαβίωση για όλους με αύξηση των δαπανών για κοινωνικές παροχές."
Παρακάτω όλη η ανακοίνωση
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας το σχολείο μας είναι ένα από τα σχολεία της Αττικής που θα φιλοξενήσουν τις Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης των Προσφύγων. Το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στην μόρφωση προστατεύεται από τη διεθνή νομοθεσία και το Ελληνικό Σύνταγμα και καλύπτει και τους πρόσφυγες του πολέμου που έχουν στερηθεί το δικαίωμα ανεμπόδιστης μετάβασης στις χώρες της επιλογής τους.
Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας να επιδείξουν για ακόμα μια φορά έμπρακτα αλληλεγγύη, όπως και κατά την διάρκεια των προηγούμενων χρόνων, ούτως ώστε να δημιουργθούν οι συνθήκες για μία ασφαλή και ποιοτική ζωή όπως αρμόζει στα παιδιά κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα από οικονομική θέση, φυλή και χρώμα.


Η υποδοχή των παιδιών σύμφωνα με το υπουργείο στηρίζεται οικονομικά σε έκτακτες ενισχύσεις, προσλήψεις ωρομίσθιων, εθελοντισμό και δράση ΜΚΟ εντός των σχολείων, πράγμα που, ενώ δεν επιβαρύνει το πρωινό σχολείο, δεν εξασφαλίζει ούτε τη συνέχεια ούτε τη συνέπεια της λειτουργίας του προγράμματος.

Η λειτουργία μιας παράλληλης δομής εκτός διαδικασίας δημόσιας εκπαίδευσης και ειδικά με την προχειρότητα που δημιουργείται, μπορεί να καταλήξει να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει το πρόγραμμα.

Απευθύνουμε κάλεσμα στην Πολιτεία και στο Δήμο Αθηναίων να δημιουργήσουν όλες εκείνες τις υποστηρικτικές υποδομές υγειονομικές, σίτισης, τάξεις υποδοχής, βοηθητικής διδασκαλίας για τη σταδιακή εγγραφή των παιδιών σε όλα τα σχολεία των περιοχών που γειτνιάζουν με τα κέντρα φιλοξενίας, εντάσσοντάς τα ομαλά σε κανονικές τάξεις.

Για να ανταπεξέλθει η σχολική μονάδα στις νέες ανάγκες ζητάμε άμεσα.

     Να γίνει επιτέλους η πρόσληψη της καθαρίστριας του σχολείου και να γίνει μία επιπλέον πρόσληψη
     Πρόσληψη ενός ακόμα σχολικού φύλακα
     Πρόσληψη τραπεζοκόμου
     Πλήρη υλικοτεχνική κάλυψη και των δύο ζωνών
     Βελτίωση των κτιριακών υποδομών

Καταδικάζουμε και αποδοκιμάζουμε τις λογικές και τις αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων που υιοθετώντας ρατσιστικές αντιλήψεις δε δέχονται παιδιά στα Σχολεία και καλούμε για μια ακόμα φορά στην έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης απομονώνοντας ξενοφοβικές αντιδράσεις.

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που η προσφυγιά και η μετανάστευση πλήγωσε γενιές και γενιές, θεωρούμε πως όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση. Είμαστε αρωγοί στα δικαιώματα όλων των παιδιών και διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες μάθησης και ποιοτική διαβίωση για όλους με αύξηση των δαπανών για κοινωνικές παροχές.


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 72ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ “ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ”