Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

25/10/16

Πορεία στο Ρίο για τους πρόσφυγες


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες/μετανάστες στο Ρίο στις 24/10 που καλούσαν φοιτητικοί σύλλογοι και άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις. Μετά από συγκέντρωση στο σταθμό του ΟΣΕ, εκατοντάδες κόσμου κατευθύνθηκαν με πορεία στο ξενοδοχείο «Ρίο Beach». Εκεί διαμένουν προσωρινά πρόσφυγες, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης του ΟΗΕ. Η πορεία είχε ιδιαίτερα δυναμικό παλμό και ανέδειξε τα οξυμένα αντανακλαστικά αλληλεγγύης που υπάρχουν   στον πληττόμενη πλειοψηφία της κοινωνίας ως προς τους πρόσφυγες. Επιπλέον, υπήρξε επικοινωνία και με τους ίδιους με στόχο την ενημέρωση για τα προβλήματα που μπορεί να έχουν καθώς και την ανάπτυξη δεσμών αλληλεγγύης και αγώνα.
Φυσικά, η «επιτροπή αγανακτισμένων κατοίκων» που καλούσε σε συγκέντρωση ενάντια στη διαμονή των προσφύγων εκεί, ήταν άφαντη.
Η ταξική αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας ντόπιων και ξένων πληττόμενων είναι η μόνη λύση απέναντι σε κυβερνήσεις, Ευρωπαική Ένωση, ιμπεριαλισμό, κεφάλαιο  και φασισμό. Θα νικήσουμε!