Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

24/10/16

Από τις ομάδες αλληλεγγύης προσφύγων Ν. Αιγαίου σχετικά με την εκπαίδευση των προσφύγων



ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

σχετικά με τις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων

 Δωδεκάνησα, 5 Οκτωβρίου 2016

 Οι εθελοντικές ομάδες αλληλεγγύης προσφύγων του Νοτίου Αιγαίου που υπογράφουμε το παρόν κείμενο εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας με αφορμή τη διαδικασία στελέχωσης των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

 Ενώ διαφαίνεται πλέον ο οριστικός εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές στην Ελλάδα λόγω κλεισίματος των συνόρων και επιβράδυνσης της διαδικασίας επανατοποθέτησης στις χώρες της Ε.Ε., η κυβέρνηση επιλέγει μορφές προσωρινής εκπαίδευσης απομονώνοντας τα παιδιά των προσφύγων από τα υπόλοιπα παιδιά.

 Σα να μην έφτανε αυτό η κυβέρνηση εξαιρεί τα νησιά της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την παροχή εκπαίδευσης χωρίς καμία δικαιολογία αγνοώντας τη διαμονή 2.600 προσφύγων σε Κω, Λέρο, Ρόδο και τα άλλα νησιά!

 Παράλληλα καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ που συντονισμένα σπέρνουν ρατσιστικό δηλητήριο εναντίον των κατατρεγμένων προσφύγων κατασκευάζοντας «κινδύνους» και «μαζικές αντιδράσεις».

 Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!


 ΟΑΣΙΣ - ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΡΟΔΟΥ http://oasisrhodes.blogspot.gr

KOS SOLIDARITY - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΩΣ http://kos-solidarity.com

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΕΡΟΥ http://www.lsn.gr

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΟ

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ

ΧΑΛΚΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ