Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

18/1/17

Ανακοινώσεις για τις επιθέσεις της Χ.Α. στο σχολείο του Περάματος



Δημοσιεύουμε παρακάτω ανακοινώσεις που καταγγέλουν τις πρόσφατες επιθέσεις της Χ.Α. στα σχολεία που στοχεύουν στον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από τη μόρφωση και καυτηριάζουν τη στάση της κυβέρνησης. 
Με σειρά ανακοινώσεις από :
1. την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος
2. το Συλλόγο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος "Ν. Πλουμπίδης"
3. την Εργατική Λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας
4. το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής "Κ. Σωτηρίου"
5. το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Αριστοτέλης"
6. την ΠΕΝΕΝ 
7. την Ένωση Γονέων Σαρωνικού 
8. το Σωματείο Εργαζομένων ομίλου επιχειρήσεων Ιντρακόμ
9. το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 72ου Σχολείου Αθήνας “Ανδρέας Κάλβος”
10. την ΟΛΜΕ
11. την ΑΔΕΔΥ  
12. την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου


1. Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την παρουσία των χρυσαυγίτων με επικεφαλή τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου. Καταγελούμε όσους τον κάλεσαν και όσους με την στάση τους φέρουν την ευθύνη για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σήμερα στο σχολείο.

Σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, ο Γιάννης Λαγός και οι μπράβοι του μπήκαν μέσα στο σχολείο ξυλοκοπώντας, προπηλακίζοντας, απειλώντας, βρίζοντας εκπαιδευτικούς και γονείς.

Τεράστιες οι ευθύνες της αστυνομίας, που ενώ έβλεπαν τα γεγονότα δεν παρενέβησαν για να τα σταματήσουν.

Τεράστιες επίσης και οι ευθύνες της κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας, της Δημοτικής αρχής, που ενώ θα μπορούσαν να καλέσουν νωρίτερα σε σύσκεψη τους γονείς, προκειμένου να λύσουν απορίες και να τους ενημέρωσουν, δεν το έκαναν αφήνοντας να φουντώνει η παραπληροφόρηση.

Αλήθεια τώρα τους έπιασε ο πόνος στη Χρυση Αυγή και ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα παιδιά μας; Που ήταν όταν δεν είχαν βιβλία, δασκάλους, πετρέλαιο να ζεσταθούν;

Τι θέση πήραν στη Βουλή, όταν ψηφιζόταν το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους εφοπλιστές και όχι για τα σχολεία, πάγιο αίτημα του γονεϊκού κινήματος; Πότε είπαν έστω και μισή κουβέντα για τον πόλεμο και για αυτούς που τον προκαλούν;

Όποιος νοιάζεται για τα παιδιά στο Πέραμα, νοιάζεται και για τα παιδιά όλου του κόσμου, δεν τα θέλει πνιγμένα στο Αιγαίο, δεν τα θέλει στις σκηνές, στα χιόνια και το κρύο, δεν τα θελει αμόρφωτα, πεινασμένα και φοβισμένα. Η στάση τους είναι απάνθρωπη, είναι αισχρή.

Καλούμε τους γονείς του Δημοτικού σχολείου Ν. Ικονίου, να μη φοβηθούν, να ορθώσουν το ανάστημα τους, απέναντι στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, που στοχοποιούν ανήλικα παιδιά και τις κυνηγημένες οικογένειες τους, τους καλούμε να τις αποδοκιμάσουν και να τις απομονώσουν.

Καλούμε τους γονείς, τους Συλλόγους Γονέων, τους συλλόγους εκπαιδευτικών, να υποδεχτούμε και να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα που θα έρθουν στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου.

Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ 

 2.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης»

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017


                                                                



Συναδέλφισσες συνάδελφοι



    Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, γίναμε μάρτυρες πρωτόγνωρων στιγμών ακραίου τραμπουκισμού, βίας, απειλών από πρωτοπαλίκαρα της χα, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Ι. Λαγό, εντός του  προαυλίου της σχολικής μονάδας του Ικονίου κι ενώ παρεβρίσκονταν παιδιά στο ολοήμερο τμήμα,  σε παρακείμενη αίθουσα.

    Ο Σύλλογος μας, από τις 7.00 πμ,  βρέθηκε, στήριξε και παρέμεινε  δίπλα στους συναδελφους, μέχρι και την τελική, ασφαλή αποχώρηση όλων από  τη σχολική μονάδα, στις 4.30μμ



Αναλυτικά:

  Σήμερα, 17/01,  ήταν προγραμματισμένη η ενημερωτική συνάντηση με τον  Δντη Εκπσης, φορείς του Δήμου, γονέων, συλλόγων διδασκόντων  και εκπροσώπων συντονιστών από τις ΔΥΕΠ.

  Από πολύ νωρίς, ομάδα χρυσαυγιτών προσέγγισε τον  εξωτερικό χώρο του σχολείου, πριν ακόμα  ξεκινήσει το ωρολόγιο πρόγραμμα και η προσέλευση των μαθητών.  Σύντομα, με την έλευση των παιδιών στο σχολείο, αναπτύχθηκε  σημαντικός όγκος  από γονείς και ομάδα κρούσης της χα. Οι διαρκείς οχλήσεις με τηλεφωνήματα, πιέσεις στην πόρτα του σχολείου, υπήρξαν ακατάπαυστες και συνεχείς,  καθόλη τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος.

   Η δε μετάβαση των εκπαιδευτικών μετά τις 8.10 προς το σχολείο, αναγκαστικά γινόταν με συνοδεία  αστυνομικών μέσα σε κλίμα έντασης και προσβολών προς τις/τους συναδέλφους.

   Περιμένοντας τη συνάντηση να υλοποιηθεί, τόσο οι απειλές, όσο και ο κόσμος εκτός σχολείου πλήθαιναν.

  Όταν όλοι οι συμμετέχοντες κατάφεραν να μπουν, ακολούθησε αρχικά λεκτικός διαπληκτισμός στην πόρτα με τον  Ι.Λαγό, ο οποίος με τη βία προσπαθούσε να εισβάλει στο σχολείο.

Ακολούθησε απώθηση του, με όλες τις δυνάμεις των εκπαιδευτικών που βρίσκονταν στο σχολείο, με ιακχές  'ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ' . Με την ομάδα κρούσης τους, κατάφεραν να σπάσουν την αντίστασή μας, εισέβαλαν  στον προαύλιο χώρο, εν ώρα μαθήματος, βρίζοντας, τραμπουκίζοντας, απειλώντας, χτυπώντας ,σπρώχνοντας, ρίχνοντας,  συναδέλφισσες/ ους  που ήμασταν εκεί.

  Αλγεινή εντύπωση δημιουργεί τόσο η στάση του αξιωματικού της αστυνομίας που θεωρούσε δεδομένη την παρουσία του βουλευτή στη συνάντηση,  όσο και συνολικότερα  η στάση της αστυνομίας, η οποία παρέμεινε απαθής και θεατής κατά τη διάρκεια των τραμπουκισμών.

  Ακολούθησε εκτενής συζήτηση στην προγραμματισμένη συνάντηση, με τους γονείς να δηλώνουν, λίγο πριν τη λήξη της, ότι δεν έχουν καθησυχαστεί.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Καταγγέλουμε τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις από τα ταγμάτα εφόδου της χα

Ο  σύλλογος μας  θα παραβρεθεί αύριο 18/01,  στις 1.30, στο κάλεσμα του Δ/ντη Εκπ/σης για το αντίστοιχο τμήμα ίδρυσης  ΔΥΕΠ στο 5ο Κερατσινίου

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ / ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.



3. Εργατική Λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας





Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στη γειτονιά μας και στα σχολεία μας

                      Μπλοκάρουμε τις φασιστικές επιθέσεις

                       Σπάμε τα ρατσιστικά αντανακλαστικά




 Τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό ότι παιδιά από το στρατόπεδο του Σχιστού θα ενταχθούν σε σχολεία στο Κερατσίνι, το Ικόνιο και τη Νίκαια. Από την πρώτη στιγμή, ως Εργατική Λέσχη ζητούσαμε την ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία μας, στο κανονικό πρόγραμμα, μαζί με όλους τους μαθητές. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθυστέρησε χαρακτηριστικά τις διαδικασίες, ενισχύοντας έτσι τη γκετοποίηση των προσφύγων και την απομόνωση των παιδιών. Έχουμε φτάσει σχεδόν στα μέσα της σχολικής χρονιάς και είναι φανερό ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από τη συνύπαρξη των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον καθώς και από τη διδακτική διαδικασία.



 Από την αρχή των συζητήσεων για την ένταξη των προσφυγόπουλων στις σχολικές τάξεις, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας θηριωδίας εναντίον τους, από ομάδες «αγανακτισμένων γονέων», μιας διαδικασίας που είναι γνωστό ότι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής υποδαύλισαν και οργάνωσαν. Από τις κατάπτυστες ανακοινώσεις Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, με τα πιο σαθρά επιχειρήματα για «μη εμβολιασμένα παιδιά που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των μαθητών», μέχρι τις επιθέσεις σε βάρος δασκάλων και αλληλέγγυων, σε συνδυασμό με την πλήρη απουσία σχεδίου και μέριμνας από την κυβέρνηση, δημιουργείται μια κατάσταση της οποίας μόνα θύματα είναι τα παιδιά. Και δεν μιλάμε μόνο για τα προσφυγόπουλα. Η ρητορική του μίσους, το ρατσιστικό δηλητήριο που εμποτίζεται σε αθώες ψυχές, χτίζει τείχη και στερεί την παιδικότητα και τον αυθορμητισμό.



 Σήμερα, Τρίτη 17 Ιανουαρίου ήταν προγραμματισμένη υπηρεσιακή σύσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο του Ν.Ικονίου. Από τις 7.30 το πρωί, ένα τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με δεκάδες άτομα με τη γνωστή στρατιωτική περιβολή βρισκόταν έξω από το σχολείο, παρουσία των παιδιών. Μαζί τους ήταν και κάποιοι γονείς από την περιοχή που διαμαρτύρονταν για την ένταξη των προσφυγόπουλων, με τα γνωστά σαθρά επιχειρήματα. Οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν ακόμα και με γροθιές στους εκπαιδευτικούς που προσέρχονταν για τη σύσκεψη και σε γονείς που βρίσκονταν εκεί. Για άλλη μία φορά, οι παρόντες αστυνομικοί άφησαν ανενόχλητο το τάγμα εφόδου με τον επικεφαλής τους Γ. Λαγό.



 Δεν θα επιτρέψουμε ούτε στις γειτονιές του Πειραιά, ούτε και πουθενά, οι φασίστες να σηκώσουν κεφάλι, και μάλιστα με πρόσχημα την ασφάλεια των παιδιών. Η σημερινή επίθεση έρχεται να προστεθεί σ’ αυτή στους Αιγύπτιους ψαράδες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στο δολοφονημένο από το μαχαίρι τους Π. Φύσσα και συμπίπτει με την επέτειο της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα πριν τέσσερα χρόνια ακριβώς. Οι γειτονιές μας γνωρίζουν τι σημαίνει προσφυγιά. Θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους!



 Κόντρα λοιπόν στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των υπουργείων, κόντρα στις φασιστικές επιθέσεις και τις ρατσιστικές φωνές, η πόλη μας θα αγκαλιάσει αυτούς που έτρεξαν να σωθούν από τη φρίκη του πολέμου, θα αγκαλιάσει τα παιδιά που γλίτωσαν από βόμβες και βρήκαν συρματοπλέγματα.



                                                 Θα ζήσουμε μαζί!



 Καλούμε γονείς, μαθητές, συλλογικότητες της γειτονιάς να σταθούμε για μία ακόμα φορά απέναντι στον φασισμό, να προστατέψουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Θέλουμε γειτονιές αλληλεγγύης και αντίστασης όχι ρατσιστικού μίσους.

Τα σχολεία είναι ανοιχτά για όλους τους μαθητές, όχι για τους φασίστες.




      Συγκέντρωση Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 13:00, 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου 

4.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ "Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ"

ΑΠ 96 - 17/1/17
 ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΟΧΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Το Δ.Σ. του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου» καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).
Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή  Γιάννη Λαγό, συνοδεία μπράβων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Το μεσημέρι και ενώ μέσα στο σχολείο παρέμεναν οι μαθητές που παρακολουθούν το ολοήμερο, λίγο πριν την έναρξη σύσκεψης των φορέων της περιοχής για το θέμα αυτό και παρά την αντίσταση των εκπαιδευτικών, οι χρυσαυγίτες εισέβαλλαν στο χώρο του σχολείου, μέσα στον οποίο  γρονθοκόπησαν και προπηλάκισαν γονείς και εκπαιδευτικούς! Ανάμεσα τους μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Ν. Πλουμπίδης".
Με την αποφασιστική στάση εκπαιδευτικών και γονέων υποχρεώθηκαν να βγουν έξω από το σχολείο όπου και παρέμειναν και συνέχισαν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών των προσφύγων και απειλές ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς.
Η τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής με την επανεμφάνιση ομάδων κρούσης - των γνωστών ταγμάτων εφόδου και μάλιστα σε σχολικό χώρο και μπροστά σε μικρά παιδιά δείχνει  πόσο έχει αποθρασυνθεί η ΧΑ που τολμά να ξαναεμφανίζεται  με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο και στα ίδια μέρη όπου έχει κάνει δολοφονικές επιθέσεις για τις οποίες δικάζεται (δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο γειτονικό Κερατσίνι)

Την ώρα που η ΧΑ επιτίθονταν κατά πάντων προκλητική ήταν η στάση της αστυνομίας η οποία παρακολουθούσε χωρίς να παρεμβαίνει ή πολύ περισσότερο να προχωρήσει άμεσα σε συλλήψεις των τραμπούκων. Όταν σ΄ άλλες περιπτώσεις, απέναντι στο κίνημα δείχνει μηδενική ανοχή και σκληρότητα, στη ΧΑ έκανε "τα στραβά μάτια" και της επέτρεψε να δρά για ώρες ανενόχλητη. Σοβαρά ερωτηματικά προκείπτουν και για σχέσεις της αστυνομίας με τη ΧΑ.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης γιατί με τη στάση της αποθρασύνει τη ΧΑ. Νομιμοποιεί τη ΧΑ με τη συμμετοχή της στη φιέστα στο Καστελόριζο μαζί με κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές την ίδια ώρα που δείχνει ανοχή και έχει μετατρέψει την δίκη σε ατελείωτο σήριαλ με αποτέλεσμα την ελεύθερη δράση των υπόδικων Χρυσαυγιτών. Πολύ μεγαλύτερες είναι όμως και για το συγκεκριμένο περιστατικό όπου αντί να πάρει όλα τα μέτρα για να προλάβει ή έστω να σταματήσει αμέσως με δραστικά μέτρα την δράση των ταγμάτων εφόδου και να προστατέψει την λειτουργία και τη δράση των εκπαιδευτικών φορέων απουσιάζει ενώ το Υπ Παιδείας "καταδικάζει" τα γεγονότα σα να ήταν  ένας συλλογικός φορέας αντί να παίρνει μέτρα ως κυβέρνηση.

Αυτό έχει ως συνέχεια:

  • την απουσία δικαστικής παρέμβασης και των εισαγγελέων οι οποίοι σε περιπτώσεις συλλογικών αγώνων  όπως πρόσφατα με τους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στη Θεσ/νίκη είναι άτεγκτοι και κινούν άμεσα διαδικασίες ενώ εδώ απουσιάζουν
  • και  τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τα γεγονότα ως διαμάχες μεταξύ γονέων!!! συγκαλύπτοντας τις εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ

Ο φασισμός, η τρομοκρατία και ο ρατσισμός  δεν θα περάσουν!
Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες!

Το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.
Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροεπιδρομή δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.
Η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να γίνεται η φοίτησή τους σε ξεχωριστές δομές, πέρα από το ότι είναι εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά απαράδεκτο, διευκολύνει να ακούγονται οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, με αποκορύφωμα τη σημερινή τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής.
 Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο και στην πρωινή κανονική του λειτουργία, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.  Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα και οι γονείς τους να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε στρατόπεδα απομόνωσης από την κοινωνία. Να σταματήσει η πολιτική του διαχωρισμού τους και της αποξένωσης που ενισχύουν τις ρατσιστικές αντιλήψεις
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να αποκρούσουμε αποφασιστικά τη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής!
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασιστές.
Θα συμμετέχουμε σε όλες τις συγκεντρώσεις και δράσεις που θα οργανώσουν οι τοπικοί φορείς ενάντια στη δράση της ΧΑ. 

5


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    


http://www.sylaristotelis.com

                                                                                                                          Αθήνα, 18-1-2017



Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα:  Να σπάσουμε το αυγό του φιδιού! Καμιά ανοχή στο φασισμό! Καμιά θέση για τους φασίστες στην εκπαίδευση και την κοινωνία! Τεράστιες οι ευθύνες Κυβέρνησης, αστυνομίας

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και μέλη των εκπαιδευτικών σωματείων στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή  Γιάννη Λαγό, συνοδεία μπράβων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Το μεσημέρι και ενώ μέσα στο σχολείο παρέμεναν οι μαθητές που παρακολουθούν το ολοήμερο, λίγο πριν την έναρξη σύσκεψης των φορέων της περιοχής για το θέμα αυτό και παρά την αντίσταση των εκπαιδευτικών, οι χρυσαυγίτες εισέβαλλαν στο χώρο του σχολείου, μέσα στον οποίο  γρονθοκόπησαν και προπηλάκισαν γονείς και εκπαιδευτικούς! Ανάμεσα τους μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Ν. Πλουμπίδης".

Με την αποφασιστική στάση εκπαιδευτικών και γονέων υποχρεώθηκαν να βγουν έξω από το σχολείο όπου και παρέμειναν και συνέχισαν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών των προσφύγων και απειλές ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής με την επανεμφάνιση ομάδων κρούσης - των γνωστών ταγμάτων εφόδου και μάλιστα σε σχολικό χώρο και μπροστά σε μικρά παιδιά δείχνει  πόσο έχει αποθρασυνθεί η ΧΑ που τολμά να ξαναεμφανίζεται  με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο και στα ίδια μέρη όπου έχει κάνει δολοφονικές επιθέσεις για τις οποίες δικάζεται (δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο γειτονικό Κερατσίνι)

Την ώρα που η ΧΑ επιτίθονταν κατά πάντων προκλητική ήταν η στάση της αστυνομίας η οποία απλώς παρακολουθούσε. Όταν σ’ άλλες περιπτώσεις, επιτίθεται με βιαιότητα, ξύλο και δακρυγόνα απέναντι στο κίνημα, στη ΧΑ έκανε "τα στραβά μάτια" και της επέτρεψε να δρα για ώρες ανενόχλητη. Σοβαρά ζητήματα προκύπτουν πλέον καθαρά και για τις σχέσεις της αστυνομίας με τη ΧΑ.

Η δράση της ΧΑ επιδιώκει τον εμφύλιο των φτωχών για να μείνουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί ένοχοι για την καταβύθιση της ζωής μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου και τα επιτελεία τους, κυβέρνηση, κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ και όλοι όσοι υποστηρίζουν την πολιτική τους.

Γι’ αυτό η ΧΑ και οι ναζιστικές συμμορίες τα βάζουν με τους διωκόμενους του πολέμου και της φτώχειας, τα μικρά παιδιά που πηγαίνουν σχολείο μαζί με τα παιδιά μας.

Είναι τα τσιράκια των εργοδοτών και των αφεντικών, είναι κράτος και παρακράτος. Είναι το καθεστώς με όλα τα πρόσωπά του!

Πίσω από το μίσος στον πρόσφυγα και τον μετανάστη, κρύβεται ο εργοδότης που μειώνει το μισθό κι αφήνει απλήρωτους για μήνες τους εργάτες, πίσω από το κυνηγητό του φτωχοδιάβολου κρύβεται η τράπεζα που αρπάζει το κεραμίδι που κοιμόμαστε, αφήνει χωρίς ρεύμα τα παιδιά μας, απειλεί τους πατεράδες μας και τις μανάδες μας με την απόλυτη ανέχεια. Για να αποδεχτούμε όλοι μας, ότι η ζωή που μας αξίζει είναι να δουλεύουμε όποτε θέλουν, όσο θέλουν και για όσα θέλουν οι εργοδότες μας. Για να μετατραπούμε αδιαμαρτύρητα σε «λαθραίους» της ζωής.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης γιατί με τη στάση της αποθρασύνει τη ΧΑ. Νομιμοποιεί τη ΧΑ με τη συμμετοχή της στη φιέστα στο Καστελόριζο μαζί με κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές την ίδια ώρα που δείχνει ανοχή και έχει μετατρέψει την δίκη σε ατελείωτο σήριαλ με αποτέλεσμα την ελεύθερη δράση των υπόδικων Χρυσαυγιτών. Την ίδια στιγμή η υπεράσπιση από την πλευρά της με κάθε τρόπο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, η πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στους πρόσφυγες καθώς και η ψήφιση και υπεράσπιση των μνημονίων και της πολιτικής της κοινωνικής λεηλασίας ρίχνει νερό στο μύλο της ΧΑ. Πολύ μεγαλύτερες είναι όμως, οι ευθύνες της κυβέρνησης και για το συγκεκριμένο περιστατικό όπου δεν πήρε κανένα μέτρο για να σταματήσει την δράση των ταγμάτων εφόδου. 

Ο φασισμός, η τρομοκρατία και ο ρατσισμός  δεν θα περάσουν!

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

Η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να γίνεται η φοίτησή τους σε ξεχωριστές δομές, πέρα από το ότι είναι εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά απαράδεκτο, διευκολύνει να ακούγονται οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, με αποκορύφωμα τη σημερινή τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής.

 Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο και στην πρωινή κανονική του λειτουργία, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.  Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση και το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα και οι γονείς τους να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε στρατόπεδα απομόνωσης από την κοινωνία. Να σταματήσει η πολιτική του διαχωρισμού τους και της αποξένωσης που ενισχύουν τις ρατσιστικές αντιλήψεις

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να αποκρούσουμε αποφασιστικά τη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής!

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασιστές.

Θα συμμετέχουμε σε όλες τις συγκεντρώσεις και δράσεις που θα οργανώσουν οι τοπικοί φορείς ενάντια στη δράση της ΧΑ.



ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ



6ΠΕΝΕΝ

 ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
 Δελτίο Τύπου
Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή ξαναχτύπησε! Αυτή την φορά στόχο της φασιστικής επίθεσης απετέλεσε το Α΄
Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα και η συμμετοχή σε αυτό 25 προσφυγόπουλων να φοιτήσουν στο
συγκεκριμένο συγκρότημα.

Νεοναζιστική ομάδα εφόδου με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό πραγματοποίησε εισβολή στο σχολείο την
ώρα που συνεδρίαζε ο Σύλλογος Γονέων και οι εκπαιδευτικοί μετατρέποντας τον χώρο του σχολείου σε αρένα
πολιτικής και τραμπουκικής επίθεσης με σκοπό την αποβολή και απομάκρυνση των προσφυγόπουλων!!!

Η φασιστική αυτή εισβολή και επιδρομή με επικεφαλής το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσαυγίτικης συμμορίας που
φέρεται ως οργανωτής των ταγμάτων εφόδου στην Β΄ Πειραιά και των επιθέσεων ενάντια στο ΠΑΜΕ στο
Πέραμα, ενάντια των μεταναστών στην ιχθυόσκαλα με αποκορύφωμα την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου
Φύσσα, δείχνει ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα εξακολουθεί να παίζει το επικίνδυνο παιχνίδι της ξενοφοβίας, του
ρατσισμού στοχοποιώντας τους πρόσφυγες, τα παιδιά τους και την συμμετοχή αυτών στο δημόσιο σύστημα
εκπαίδευσης της χώρας μας.
Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να κόψει κάθε διάδρομο και πρόσβαση της Χρυσαυγίτικης
συμμορίας με τους δεσμούς και τους θεσμούς της εκπαίδευσης. Να αποκόψουν τους Χρυσαυγίτες και την
φασιστική προπαγάνδα τους που δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία με τα εμετικά συνθήματα και την άθλια
προπαγάνδα τους.
Το εργατικό, συνδικαλιστικό και αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να εντείνει την επαγρύπνηση και την δράση του,
να ξεκόψει ακόμα πιο αποφασιστικά το νεοναζιστικό μόρφωμα από τις λαϊκές γειτονιές και συνοικίες, να τους
απομονώσει και να τους περιθωριοποιήσει από κάθε λαϊκό και κοινωνικό έρεισμα.
Η κυβέρνηση, τα συστημικά πολιτικά κόμματα και το μεγάλο κεφάλαιο έχουν τις δικές τους ευθύνες για την
εμφάνιση και ανάπτυξη του νεοναζισμού στην χώρα μας και την εγκληματική του δράση!!

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία της δίκης
και καταδίκης της δολοφονικής οργάνωσης.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα εργατικά σωματεία να καταδικάσουν την φασιστική εισβολή στο σχολείο του Περάματος και
να ορθώσουν τοίχο προστασίας για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους οι οποίοι πρέπει να έχουν τα ίδια
δικαιώματα με τους εργαζόμενους της χώρας μας στην μόρφωση, στην εκπαίδευση, στην υγεία, να καταργηθούν
επιτέλους τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!
Η προσπάθεια των Χρυσαυγιτών να αποβάλουν, να ματαιώσουν και να εξοστρακίσουν τα προσφυγόπουλα από
το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης δεν θα περάσει!
 
Με εντολή Διοίκησης
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης Κροκίδης Νικόλαος


7. Ένωση Γονέων Σαρωνικού

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ



ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ &  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!



Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις επιθέσεις  της «Χρυσής Αυγής», με αρχηγό τον υπόδικο βουλευτή Λαγό ενάντια σε γονείς και εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, την ώρα που πραγματοποιούνταν σύσκεψη φορέων της περιοχής για την απόφαση φοίτησης στο συγκεκριμένο σχολείο παιδιών των προσφύγων.

 Ανάλογο συμβάν, αν και μικρότερης έκτασης και χωρίς ηχηρές παρουσίες, διαδραματίστηκε και σε αντίστοιχη σύσκεψη στο Περιστέρι όπου ομάδες «αγανακτισμένων» πολιτών με τη γνωστή ρατσιστική επιχειρηματολογία περί καθαρότητας των Ελλήνων, περί λαθρομεταναστών και όχι προσφύγων προπηλάκισαν εκπαιδευτικούς και γονείς. 

Δηλώνουμε ότι ως γονείς δεν μπορούμε να  επιτρέψουμε αυτήν την κατάσταση τόσο των νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» όσο και οποιουδήποτε «καθαρόαιμου Έλληνα», απέναντι στους πιο κατατρεγμένους της σύγχρονης ιστορίας , τους πρόσφυγες και στα παιδιά τους .

Γιατί, δεν ξεχνάμε ότι είναι παιδιά που η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και κυβέρνησης έχει εγκλωβίσει στη χώρα μας.

Γιατί , είναι παιδιά που ζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μακριά από τον οικιστικό ιστό, απομονωμένα και γκετοποιημένα.

Η εκπαίδευσή τους πρέπει να γίνεται μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές, στα πρωινά τμήματα, όπως χρόνια τώρα γίνεται με τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας, χωρίς αποκλεισμούς και την εμπλοκή ΜΚΟ. Είναι ευθύνη του κράτους να πάρει  όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, και να εξασφαλίσει το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

 Η απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να γίνεται η φοίτησή τους σε ξεχωριστές δομές, πέρα από το ότι είναι εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά απαράδεκτο, διευκολύνει να ακούγονται οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, με αποκορύφωμα τις  χθεσινές τραμπουκικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε όλους, γονείς , μαθητές,  εκπαιδευτικούς  του Δήμου Σαρωνικού να σταθούμε απέναντι  σε επαγρύπνηση ώστε να αποκρούσουμε αποφασιστικά τη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής!

Ως γονείς, χωρίς φόβο και χωρίς να ενδίδουμε σε οποιαδήποτε τρομοκρατία δηλώνουμε ότι, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το καθολικό δικαίωμα της εκπαίδευσης ΟΛΩΝ των παιδιών, προσφύγων ή μη  στην Ελλάδα .

…….γιατί αν γλυτώσουν τα παιδιά υπάρχει ελπίδα !

8. Σωματείο Εργαζομένων Ομίλου Επιχειρήσεων Ιντρακόμ


Παιανία,  Πέμπτη, 19.01.2017
ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων INTRACOM καταδικάζει και καταγγέλλει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).
Την Τρίτη, 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Το μεσημέρι και ενώ στο σχολείο παρέμεναν οι μαθητές του ολοήμερου, λίγο πριν την έναρξη σύσκεψης φορέων της περιοχής και παρά την αντίσταση των εκπαιδευτικών, οι χρυσαυγίτες εισέβαλλαν στο χώρο του σχολείου, μέσα στον οποίο γρονθοκόπησαν και προπηλάκισαν γονείς και εκπαιδευτικούς, μεταξύ των οποίων μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλουμπίδης».
Με την αποφασιστική στάση εκπαιδευτικών και γονέων βγήκαν έξω από το σχολείο όπου συνέχισαν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών των προσφύγων και απειλές ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς.
Η τραμπούκικη επίθεση της Χ.Α., με την επανεμφάνιση ομάδων κρούσης («ταγμάτων εφόδου») και μάλιστα σε σχολικό χώρο και μπροστά σε μικρά παιδιά, δείχνει πόσο έχει αποθρασυνθεί η ναζιστική συμμορία που τολμά να ξαναεμφανίζεται με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο και στα ίδια μέρη όπου έχει κάνει δολοφονικές επιθέσεις για τις οποίες δικάζεται (επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και στα μέλη του ΠΑΜΕ, δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο γειτονικό Κερατσίνι).
Την ώρα των επιθέσεων προκλητική ήταν η στάση της αστυνομίας η οποία παρακολουθούσε χωρίς να παρεμβαίνει ή να προχωρήσει άμεσα σε συλλήψεις των τραμπούκων.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης γιατί με τη στάση της αποθρασύνει τη Χ.Α. Τη νομιμοποιεί, όπως με τη συμμετοχή της στη φιέστα στο Καστελόριζο μαζί με κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές, την ίδια ώρα που έχει επιτρέψει να μετατραπεί η δίκη σε ατελείωτο σήριαλ, με αποτέλεσμα την ελεύθερη δράση των υπόδικων Χρυσαυγιτών. Στο συγκεκριμένο περιστατικό, αντί να πάρει όλα τα μέτρα για να προλάβει ή έστω να σταματήσει τη δράση των ταγμάτων εφόδου και να εξασφαλίσει τη λειτουργία και τη δράση των εκπαιδευτικών φορέων, απουσιάζει, ενώ το Υπουργείο Παιδείας «καταδικάζει» τα γεγονότα  σαν απλός παρατηρητής των εξελίξεων!
Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές. Για την ανεργία, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους.
·       Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς. Το κράτος έχει ευθύνη να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για αυτό.
·       Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να αποκρούσουμε αποφασιστικά τη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής!
·       Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες.
Το Σωματείο μας στηρίζει τις αντιφασιστικές δράσεις που οργανώνουν τοπικοί φορείς κι άλλες αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές δυνάμεις για το θέμα αυτό και σε κάθε άλλη παρόμοια πρόκληση.
Ο φασισμός, η τρομοκρατία και ο ρατσισμός δεν θα περάσουν!
Το Δ.Σ.



9. ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 72ου Σχολείου Αθήνας “Ανδρέας Κάλβος”


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



"Ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι βρεθήκανε ξαφνικά έξω από την προγονική τους γη. Παράτησαν σκοτωμένα παιδιά και γονιούς άταφους. Παράτησαν περιουσίες, τον καρπό στα δέντρα, το φαΐ στη φουφού, τη σοδειά στην αποθήκη, το κομπόδεμα στο συρτάρι, τα πορτρέτα των προγόνων στους τοίχους. Και βάλθηκαν να τρέχουν, να φεύγουν κυνηγημένοι απ’ τη φωτιά του πολέμου. Και λογίζονταν τυχεροί που αντάλλαξαν το έχει τους, τη χώρα τους, το παρελθόν τους με μια στάλα σιγουριά… Άρπαξαν βάρκες, καΐκια, σχεδίες, βαπόρια και πέρασαν τη θάλασσα σ' έναν ομαδικό, φοβερό ξενιτεμό." Διδώ Σωτηρίου “Μέσα στις φλόγες”



Με οργή παρακολουθήσαμε στο Πέραμα την προσπάθεια παρεμπόδισης από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής του αυτονόητου δικαιώματος στη μόρφωση παιδιών που έχασαν οικογένεια, σπίτι και πατρίδα λόγω των πολέμων. Δηλώνουμε πως δε θα φοβηθούμε και δε θα επηρεαστούν οι αποφάσεις και οι δράσεις μας.



Τέτοιες ενέργειες αποπροσανατολίζουν και αθωώνουν τους ενόχους για το φαινόμενο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Υπεύθυνες γι' αυτό είναι οι πολιτικές που δημιουργούν τους πολέμους εγκλωβίζοντας ολόκληρους λαούς, δεν τους επιτρέπουν να βρουν ένα καλύτερο αύριο και οδηγούν ανθρώπινες ψυχές σε δουλεμπορικά κυκλώματα. Λίγες μέρες πριν τη διεθνή ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος οφείλουμε να καταδικάσουμε τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα πογκρόμ εναντίον λαών και μειονοτήτων, που έχουν αποτέλεσμα χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές να πνίγονται στη Μεσόγειο.



Η Πολιτεία από την άλλη με τη δημιουργία παράλληλων δομών και τη συνολική αντιμετώπιση της εκπαίδευσης και του προσφυγικού, επιχειρεί να διχάσει μεταφέροντας στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς την ευθύνη λειτουργίας και προστασίας των σχολείων.

Καταδικάζουμε την υποκριτική ανακοίνωση του Υπουργείου που μιλάει για πολιτικές αντιπαραθέσεις και εξισώνει τις φασιστικές συμπεριφορές με τη στάση γονέων και εκπαιδευτικών που μέλημά τους είναι η αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους. Αυτό μάλιστα συμβαίνει τη στιγμή που η Κυβέρνηση εφαρμόζει, μεταξύ άλλων, ρατσιστική πολιτική απέναντι σε άλλα παιδιά με την εφαρμογή του κόφτη δαπανών στην Ειδική Αγωγή, επιβαρύνοντας τους οικογενειακούς προυπολογισμούς.

Το Σχολείο μας φιλοξενεί εδώ και τρεις μήνες παιδιά που σώθηκαν από τις βόμβες και τις κακουχίες. Σταθήκαμε αλληλέγγυοι με τις δράσεις μας σε όλους ανεξάρτητα από οικονομική θέση φυλή και χρώμα.



Στα σχολεία μας υπάρχει χώρος για όλα τα παιδιά. Ζητάμε αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης για να βγούν ωφελημένα όλα τα σχολεία και όλα τα παιδιά. Ειδικότερα αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι η βελτίωση των υλικοτεχνικών και κτιριακών υποδομών, των συνθηκών υγειινής και σίτισης, τάξεις υποδοχής, τμήματα ένταξης και στελέχωση με προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.



Στα σχολεία μας δεν υπάρχει και δε θα βρεθεί χώρος για το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με τις αξίες της αγάπης, της ειρήνης και της αλληλεγγύης.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 72ου Σχολείου Αθήνας “Ανδρέας Κάλβος”


 10. ΟΛΜΕ 


Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 33 11 338


e-mail:olme@otenet.gr                                                                    Αθήνα, 19/1/2017



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Η ΟΛΜΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος,

Την Τρίτη, 17 Γενάρη 2017, μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους, με αφορμή την απόφαση για τη λειτουργία του σχολείου ως Δομής Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ). Το μεσημέρι και ενώ στο σχολείο παρέμεναν οι μαθητές του ολοήμερου, λίγο πριν την έναρξη σύσκεψης φορέων της περιοχής και παρά την αντίσταση των εκπαιδευτικών, οι χρυσαυγίτες εισέβαλλαν στο χώρο του σχολείου, μέσα στον οποίο γρονθοκόπησαν και προπηλάκισαν γονείς και εκπαιδευτικούς, μεταξύ των οποίων μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλουμπίδη», μπροστά στα αδιάφορα βλέμματα των ελάχιστων αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί, παρά την σοβαρότητα της κατάστασης.

Με την αποφασιστική στάση εκπαιδευτικών και γονέων βγήκαν έξω από το σχολείο όπου συνέχισαν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών των προσφύγων και απειλές ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η τραμπούκικη επίθεση της Χ.Α., με την επανεμφάνιση ομάδων κρούσης (των γνωστών «ταγμάτων εφόδου») και μάλιστα σε σχολικό χώρο και μπροστά σε μικρά παιδιά, δείχνει πόσο έχει αποθρασυνθεί η ναζιστική συμμορία που τολμά να ξαναεμφανίζεται με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο και στα ίδια μέρη όπου έχει κάνει δολοφονικές επιθέσεις για τις οποίες δικάζεται (επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και στα μέλη του ΠΑΜΕ, δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο γειτονικό Κερατσίνι).

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης γιατί με τη στάση της αποθρασύνει τη Χ.Α. Τη νομιμοποιεί, όπως με τη συμμετοχή της στη φιέστα στο Καστελόριζο μαζί με κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές, την ίδια ώρα που έχει επιτρέψει να μετατραπεί η δίκη σε ατελείωτο σήριαλ, με αποτέλεσμα την ελεύθερη δράση των υπόδικων Χρυσαυγιτών. Στο συγκεκριμένο περιστατικό, αντί να πάρει όλα τα μέτρα για να προλάβει ή έστω να σταματήσει τη δράση των ταγμάτων εφόδου και να εξασφαλίσει τη λειτουργία και τη δράση των εκπαιδευτικών φορέων, απουσιάζει, ενώ το Υπουργείο Παιδείας «καταδικάζει» τα γεγονότα «δίκην παρατηρητή των εξελίξεων»!

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες!

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, 
προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές. 

Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροεπιδρομή δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.

Η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

ü  Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.

ü  Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

ü  Εγγραφή όλων των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, χωρίς αποκλεισμούς, εμπόδια και διαχωρισμούς,  μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για μετεγκατάσταση στις χώρες τελικού προορισμού.

ü  Πρόβλεψη για τη δωρεάν μεταφορά και ισοκατανομή τους στα όμορα σχολεία των δομών «φιλοξενίας». Ίδρυση ολιγομελών Τάξεων Υποδοχής  εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, και τμημάτων για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας. Πρόσθετες υποστηρικτικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες. Δωρεάν σίτιση και υγειονομική περίθαλψη για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

ü  Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών για τη μόρφωση όλων των παιδιών που ζουν στη χώρα μας.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες.

Ο φασισμός, η τρομοκρατία και ο ρατσισμός δεν θα περάσουν!


11. ΑΔΕΔΥ


Αθήνα, 18.01.2017

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
Αριθμ. Πρωτ.: 22



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Την Τρίτη, 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Το μεσημέρι και ενώ στο σχολείο παρέμεναν οι μαθητές του ολοήμερου, λίγο πριν την έναρξη σύσκεψης φορέων της περιοχής και παρά την αντίσταση των εκπαιδευτικών, οι χρυσαυγίτες εισέβαλλαν στο χώρο του σχολείου, μέσα στον οποίο γρονθοκόπησαν και προπηλάκισαν γονείς και εκπαιδευτικούς, μεταξύ των οποίων μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλουμπίδης».

Με την αποφασιστική στάση εκπαιδευτικών και γονέων βγήκαν έξω από το σχολείο όπου συνέχισαν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών των προσφύγων και απειλές ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η τραμπούκικη επίθεση της Χ.Α., με την επανεμφάνιση ομάδων κρούσης (των γνωστών «ταγμάτων εφόδου») και μάλιστα σε σχολικό χώρο και μπροστά σε μικρά παιδιά, δείχνει πόσο έχει αποθρασυνθεί η ναζιστική συμμορία που τολμά να ξαναεμφανίζεται με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο και στα ίδια μέρη όπου έχει κάνει δολοφονικές επιθέσεις για τις οποίες δικάζεται (επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και στα μέλη του ΠΑΜΕ, δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο γειτονικό Κερατσίνι).

Την ώρα των επιθέσεων προκλητική ήταν η στάση της αστυνομίας η οποία παρακολουθούσε χωρίς να παρεμβαίνει ή να προχωρήσει άμεσα σε συλλήψεις των τραμπούκων.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης γιατί με τη στάση της αποθρασύνει τη Χ.Α. Τη νομιμοποιεί, όπως με τη συμμετοχή της στη φιέστα στο Καστελόριζο μαζί με κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές, την ίδια ώρα που έχει επιτρέψει να μετατραπεί η δίκη σε ατελείωτο σήριαλ, με αποτέλεσμα την ελεύθερη δράση των υπόδικων Χρυσαυγιτών. Στο συγκεκριμένο περιστατικό, αντί να πάρει όλα τα μέτρα για να προλάβει ή έστω να σταματήσει τη δράση των ταγμάτων εφόδου και να εξασφαλίσει τη λειτουργία και τη δράση των εκπαιδευτικών φορέων, απουσιάζει, ενώ το Υπουργείο Παιδείας «καταδικάζει» τα γεγονότα «δίκην παρατηρητή των εξελίξεων»!

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές. Για την ανεργία, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

§  Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξη των παιδιών στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς. Το κράτος έχει ευθύνη να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για αυτό.

§  Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να αποκρούσουμε αποφασιστικά τη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής!

§  Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα στηρίξει και θα συμμετέχει σε όλες τις αντιφασιστικές δράσεις που θα οργανώσουν οι τοπικοί φορείς για το θέμα αυτό.



Ο φασισμός, η τρομοκρατία και ο ρατσισμός δεν θα περάσουν!



Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

12. ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις επιθέσεις της «Χρυσής Αυγής», με αρχηγό τον υπόδικο βουλευτή Λαγό ενάντια σε γονείς και εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, την ώρα που πραγματοποιούνταν σύσκεψη του συλλόγου Γονέων και φορέων της περιοχής, για την φοίτηση στο συγκεκριμένο σχολείο παιδιών των προσφύγων. Ανάλογο συμβάν, αν και μικρότερης έκτασης και χωρίς ηχηρές παρουσίες, διαδραματίστηκε και σε αντίστοιχη σύσκεψη στο Περιστέρι όπου ομάδες «αγανακτισμένων» πολιτών με τη γνωστή ρατσιστική επιχειρηματολογία περί καθαρότητας των Ελλήνων, περί «λαθρομεταναστών» και όχι προσφύγων, προπηλάκισαν εκπαιδευτικούς και γονείς. Δηλώνουμε ότι ως γονείς δεν μπορούμε ούτε να αδιαφορούμε, ούτε να επιτρέπουμε φαινόμενα βίας, απέναντι στους πιο κατατρεγμένους της σύγχρονης ιστορίας, τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους .
Αγωνιζόμαστε για την ένταξη των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές, όπως χρόνια τώρα γίνεται με τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας.
Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων και επομένως πρέπει να παρέχεται δωρεάν και δημόσια σε όλα τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών. Είναι ευθύνη του κράτους να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των παιδιών, για την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο. Να εξασφαλίσει το διορισμό όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους συμπολίτες μας, να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι στη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής!
Ως γονείς, δηλώνουμε ότι, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το καθολικό δικαίωμα της εκπαίδευσης ΟΛΩΝ των παιδιών, προσφύγων ή μη στην Ελλάδα .
…….γιατί αν γλυτώσουν τα παιδιά υπάρχει ελπίδα !
Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων