Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

10/6/20

Βάναυση ταλαιπωρία των προσφύγων έξω από τις Υπηρεσίες Ασύλου

Στα γραφεία της Κατεχάκη (φωτο από ΕφΣυν)
Πρόσφυγες, που χρειάζεται να επισκεφτούν τις υπηρεσίες Ασύλου  που ήταν κλειστές όλο το προηγούμενο διάστημα, ταλαιπωρούνται βασανιστικά στα γραφεία της οδ. Κατεχάκη και της οδ. Αλίμου.  
Οι ουρές ατελείωτες με μωρά, με παιδιά, με ανθρώπους σε αναπηρικά καροτσάκια μέσα στο ήλιο.  Κάποιοι περιμένουν από τη νύκτα για να πάρουν σειρά, με το φόβο της λήξης των χαρτιών τους και μπορεί τελικά να μην καταφέρουν να μπουν.  Οι υπηρεσίες δεν δίνουν πλέον χαρτάκι με αριθμό προτεραιότητας και οι πρόσφυγες μόνοι τους γράφουν σε δικά τους χαρτόνια το όνομά τους για να τηρούν τη σειρά.  Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που επικαλείται το Υπουργείο δεν λειτουργούν κανονικά και ο Υπουργός δηλώνει ότι φταίνε οι πρόσφυγες που δεν τις χρησιμοποιούν, παρότι είναι γνωστό ότι και να λειτουργούσαν στο μεγαλύτερο μέρος των περιπτώσεων χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία. 
Και πάλι εφαρμόζεται  η προσφιλής στην κυβέρνηση μέθοδος. Αστυνομική παρέμβαση.   Οι αστυνομικοί απευθύνονται σε όσους περιμένουν υποτιμητικά όπως πάντα και επεμβαίνουν βάρβαρα δήθεν για να επιβάλλουν τήρηση των αποστάσεων. Η ουρά στην Κατεχάκη φτάνει μέχρι το σταθμό του μετρό. Οι πρόσφυγες την Πέμπτη 11/6 αναγκάστηκαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία στο χώρο.