Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

16/6/20

Φώτο από την κινητοποίηση έξω από το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας

Πρόσφυγες, ο ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. και άλλες αντιρατσιστικές συλλογικότητες βρέθηκαν έξω από το χώρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας που θα συζητούσε το θέμα της στέγασης των προσφύγων. Ένας αριθμός συγκεντρωμένων μπήκε στον προαύλιο χώρο, αλλά μετά η αστυνομία απαγόρευσε την πρόσβαση και οι υπόλοιποι έμειναν έξω. Στόχος της παράστασης διεκδίκησης και διαμαρτυρίας να παρθούν μέτρα για τη στέγαση των προσφύγων. Απαιτείται ο Δήμος της Αθήνας να πάρει τις ευθύνες του για λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται με την απόφαση της κυβέρνησης για εξώσεις των 11.000 αναγνωρισμένων προσφύγων, μεγάλος αριθμός των οποίων, αν δεν βρεθεί λύση, θα καταλήξει στην αστεγία στους δρόμους της πρωτεύουσας.
Η συνεδρίαση έγινε ήδη με τα πρώτα κρούσματα αστεγίας να εκδηλώνονται στην πλατεία Βικτωρίας, αφού αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που έχουν φτάσει από τα νησιά λόγω της άρσης του γεωγραφικού προορισμού, διαβιούν στην πλατεία, αφού δεν έχει βρεθεί χώρος να στεγαστούν όλοι με ευθύνη της κυβέρνησης.