Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

18/10/20

Αποκαλυπτικό βίντεο του BBC "Ποιός έβαλε τη φωτιά στη Μόρια ;"

Αν δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ

Σε ένα βίντεο 27 λεπτών από το BBC δίνονται στοιχεία που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για να χρεώσει ως υπαίτιους της φωτιάς στη Μόρια που  έκανε στάχτη τα υπάρχοντα των προσφύγων, τις σκηνές, τα κοντέινερ και όλες τις κατασκευές του στρατοπέδου.  Από το ρεπορτάζ εμφανίζονται βίντεο και μαρτυρίες για το ρόλο των ακροδεξιών στην πρόκληση της φωτιάς, αλλά και για την επαναλαμβανόμενη επιχείρησή τους να γίνουν όλα αποκαΐδια και να το χρεωθούν οι πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση καταγγείλαμε ότι εξαρχής επιδίωκε να στοχοποιήσει, τους πρόσφυγες που αντέδρασαν στα μέτρα εγκλεισμού των ασθενών που εντοπίστηκαν με κορονοϊό, ως ένοχους για την φωτιά σαν έτοιμη από πριν να αποπροσανατολίσει τον κόσμο. Τελικά επικαλούμενη μια μαρτυρία νεαρού αφγανού, προχώρησε και σε συλλήψεις άλλων νεαρών αφγανών. 

Ο ΣΥΠΡΟΜΕ από την πρώτη στιγμή, με την ανακοίνωσή του στις 10/9 και το κάλεσμα για τη συγκέντρωση ενάντια στην εμπρηστική πολιτική της κυβέρνησης, δεν αποδέχτηκε αμάσητη την κυβερνητική εκδοχή και δεν μπήκε σε αυτό το τρυπάκι. Η ανακοίνωσή μας εδώ.