Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

20/10/20

Και άλλο σκάνδαλο : Τα λεφτά για τους πρόσφυγες πάνε στο κατασκευαστικό κεφάλαιο

Τα λεφτά για τους  πρόσφυγες : Στις τσέπες των καπιταλιστών για νέες φυλακές-νέο φαγοπότι

Ανακοινώθηκε στις 19/10/2020 ότι η Μυτηλιναίος με κλειστή διαδικασία λαμβάνει 120 εκατομμύρια € από το Υπουργείο αντιπροσφυγικής πολιτικής για να κατασκευάσει σε Σάμο, Λέρο και Κω σε επικλινές έδαφος τις κλειστές εγκαταστάσεις για τη φυλάκιση των προσφύγων των νησιών. Στη διαδικασία είχαν προσκληθεί και η ΑΚΤΩΡ και ΤΕΡΝΑ, επιλέχτηκε η μία, αφού προφανώς υπάρχουν και άλλες «δουλειές» με το φράκτη στον Έβρο, τη φυλακή προσφύγων και στη Λέσβο, η πίτα θα μοιραστεί και όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι.

Όμως, έχουμε και λέμε : Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου στις 19/10/2020 οι πρόσφυγες στα νησιά ήταν στη Σάμο 4.337, στη Λέρο 812 και στην Κω 898, δηλαδή συνολικά 6.047. Άρα, αναλογικά για να φυλακίσουν τον κάθε πρόσφυγα δίνουν 19.845 €. Άρα, για μια 4μελή οικογένεια δίνουν περίπου 80.000 μόνο για τις υποδομές των φυλακών. 

Ενώ, με ακόμα λιγότερα χρήματα θα μπορούσε ακόμα και να αγοραστούν κατοικίες από το οικιστικό απόθεμα που υπάρχει σε Αττική και όλη την περιφέρεια για να μείνουν αυτοί οι πρόσφυγες, όπως και άλλοι ντόπιοι άστεγοι. 

Είναι πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. οι πρόσφυγες να φυλακίζονται, να γκετοποιούνται, να μένουν χωρίς δικαιώματα σε συνθήκες εξαθλίωσης, για να πειθαρχούνται και αυτοί, να αποτρέπονται όσοι έρχονται από εμπόλεμες ζώνες να ζητούν να περάσουν στην Ευρώπη, να παραδειγματίζονται και οι ντόπιοι ότι υπάρχουν και χειρότερα, άρα μη μιλάς, μη ζητάς.

 
Καταλαβαίνει ο καθένας ότι πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο φαγοπότι σε βάρος των προσφύγων, αλλά και των ντόπιων. Μια πολιτική που δεν συγκροτείται από συνεχή σκάνδαλα, αλλά αποτελεί όλη ένα σκάνδαλο, μια κανονικότητα και ένα σύστημα  που χρειάζεται να ανατραπεί για να ζήσουμε όλοι μαζί ειρηνικά και ανθρώπινα.
Όλες & Όλοι στην αντιπολεμική – αντιμιλιταριστική πορεία το Σάββατο 24/10 στις 13.00 στα Προπύλαια