Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

11/11/20

Νέα φωτιά στο στρατόπεδο προσφύγων στη Σάμο

Σήμερα Τετάρτη από το πρωί 11/11/2020 είναι σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο στρατόπεδο προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου που ξέσπασε στο χώρο που είναι η ιματιοθήκη και η κουζίνα όπου υπάρχουν εύφλεκτα υλικά και φιάλες υγραερίου και για αυτό πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.  Δεν κινδυνεύουν μέχρι στιγμής πρόσφυγες και σκηνές. Την ώρα που η φωτιά ήταν σε εξέλιξη έγινε και νέος μετασεισμός 4,2 Ρίχτερ κοντά στο νησί. Είναι η δεύτερη φωτιά που ταλαιπωρεί τους πρόσφυγες στο Βαθύ μέσα σε 20 μέρες που στην πρώτη είχαν καεί και δεκάδες σκηνές. 

Η φωτιά μπορεί να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα στις εγκαταστάσεις σύμφωνα με δημοσιογράφους από το νησί. Παρόλα αυτά ακροδεξιοί, καθεστωτικά ΜΜΕ και κυβερνητικοί σπεύδουν πάλι να στοχοποιήσουν πρόσφυγες και να προβάλλουν επεισόδια και αντιπαραθέσεις μεταξύ εθνοτήτων, προκειμένου να υπερασπίσουν την πολιτική του εγκλεισμού, των απελάσεων και της άρνησης χορήγησης ασύλου. Οι φωτογραφίες από τη σημερινή φωτιά από αλληλέγγυο στο νησί.