Η Διακήρυξη της Κεσσάνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...

12/11/20

60 πρόσφυγες "ανύπαρκτοι" μετά τη ρυμούλκιση τους από το Λιμενικό

 αναδημοσίευση από το The press project

Εντοπίστηκαν από το λιμενικό κοντά στη Μήλο, ρυμουλκήθηκαν και χάθηκαν τα ίχνη τους
Συνολικά 60 πρόσφυγε
ς βρέθηκαν σε σκάφος που έπλεε στα ανοιχτά της Μήλου τη Δευτέρα. Η θέση τους καταγράφηκε με συντεταγμένες από τη ΜΚΟ Watch The Med, η οποία και παραθέτει το όλο συμβάν, ενώ όπως υποστηρίζει, μετά από επικοινωνία με το λιμενικό σώμα, επιβεβαιώθηκε ότι το σκάφος ρυμουλκήθηκε. Ωστόσο από εκείνη την ώρα και ύστερα τα ίχνη των προσφύγων αγνοούνται.
Όπως αναφέρει η οργάνωση Watch The Med, που δραστηριοποιείται στη διάσωση προσφύγων στο Αιγαίο, αποδεδειγμένα βάσει συγκεκριμένων συντεταγμένων, 60 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί της Δευτέρας στα ανοιχτά της Μήλου.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την οργάνωση, μετά από επικοινωνία με το λιμενικό, γνωστοποιήθηκε ότι το σκάφος ρυμουλκήθηκε, εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνεται και από σχετικό βίντεο που ανήρτησε η οργάνωση στο twitter, ωστόσο καμία ενημέρωση δεν υπήρξε για το που θα κατέληγαν οι πρόσφυγες.

Απαιτούμε να σταματήσει η δολοφονική πολιτική των παράνομων επαναπροωθήσεων. Οι ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν. Να ανατραπεί η αντιπροσφυγική πολιτική των κυβερνήσεων.